Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti digitālajām pārmaiņām atvērtākie skolotāji Latvijā

    Jaunākie raksti

    Pēc intensīvām piecu mēnešu digitālajām apmācībām bezmaksas programmā “Samsung Skola nākotnei”, ir noskaidroti digitālajām pārmaiņām un inovācijām atvērtākie skolotāji Latvijā. Tie ir skolotāji, kuri sīvā 30 skolu konkurencē uzrādīja labākos rezultātus un izstrādāja pārliecinošākos projektus, kā ar tehnoloģijām uzlabot skolēnu sasniegumus mācībās un radīt skolās mūsdienīgu un radošu vidi.

    “Samsung Skola nākotnei” programmas finālā 22. maijā tiksies un par 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām sacentīsies skolotāji no Bauskas sākumskolas, Dobeles Valsts Ģimnāzijas, Ludzas pilsētas ģimnāzijas, Madonas 1. vidusskolas, Mālpils internātpamatskolas, Rīgas 6. vidusskolas, Talsu 2. vidusskolas, Ulbrokas vidusskolas, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – attīstības centra un Zemgales vidusskolas.

    Reklāma

    Lai motivētu skolēnus un ar digitālo tehnoloģiju palīdzību mācības padarītu par aizraujošu piedzīvojumu, skolotāji ir iecerējuši skolās radīt interaktīvo muzeju, ierīkot digitālās klases, attīstīt tālmācības iespējas, risināt zīmju valodas tulku problēmas vājdzirdīgiem bērniem un radīt virtuālu mācību vidi bērniem ar attīstības traucējumiem.

    Savukārt komunikācijai ar skolēniem, skolotāji saredz iespēju vēl plašāk nodarbību laikā izmantot sociālos tīklos, bet intereses veicināšanai stundās izmantot interaktīvus uzskates materiālus – infografikas un prezentācijas. Tāpat skolotāji ir apņēmušies palīdzēt apgūt digitālās prasmes arī citiem skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem, savās skolās un novados rīkojot radošās nodarbības.

    Skolotāju sniegumu programmā vērtēja izglītības jomas eksperti – Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, “Iespējamā misija” pārstāvji, publicists Pauls Bankovskis, Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzējs un mūziķis Kārlis Kazāks, UNESCO LNK izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa un citi.

    “Izglītības programma ”Samsung Skola nākotnei” ir parādījusi, ka Latvijas skolām ir iniciatīva un vēlme digitāli attīstīties. Informāciju un komunikāciju tehnoloģijas nav iespējams atraut no pārējā mācību procesa. Tāpēc tikai integrēts risinājums, kas demonstrē pārmaiņas skolas kultūrā un vadībā, būs ilgtspējīgs un noteikti pozitīvi ietekmēs arī mācību sasniegumus,” skolu sniegumu vērtē žūrijas pārstāvis un IZM resora informācijas un komunikācijas tehnoloģiju vecākais eksperts Rūdolfs Kalvāns.

    “Būtiski, ka Latvijas skolu direktori un skolotāji ir ne tikai ieinteresēti IKT mērķtiecīgā izmantošanā mācībās, bet arī nebaidās mācīties un apgūt jaunas zināšanas paši. Zinošs skolotājs ir kvalitatīvas izglītības atslēga, tāpēc ceram, ka programmas ietvaros apgūtās prasmes skolotāji plaši izmantos darbā, ieinteresējot skolēnus un uzlabojot to mācību rezultāts,” uzsver Ilze Dalbiņa, UNESCO LNK izglītības sektora vadītāja.

    “Samsung Skola nākotnei” fināls notiks 2014. gada 22. maijā. Tajā 10 finālisti prezentēs digitālos pārmaiņu projektus savām skolām un programmas žūrija noteiks radošāko, pārliecinošāko un motivētāko skolu, kas saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām.

    Samsung partnerībā ar “Iespējamo misiju” programmu izsludināja pērn oktobrī, kad papildu digitālās prasmes pieteicās apgūt 213 jeb ceturtā daļa Latvijas skolu. Šī ir jau otrā Samsung izglītības iniciatīvas aktivitāte Latvijā. 2013. gada vasarā Valmierā notika nometne, kurā 15 skolotāji un 15 skolēni no visas Latvijas profesionāļu vadībā apguva video, foto, animāciju un aplikāciju veidošanu un radīja digitālus mācību materiālus matemātikā, fizikā, bioloģijā, ķīmijā un informātikā. Plašāk par “Samsung” izglītības aktivitātēm var uzzināt mājaslapā www.draugiem.lv/skolanakotnei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    vm
    18.05.2014 17:41

    prieks ka mana vecā (kur pats mācījos) un jaunā skola (bērni mācās), abas, ir finālsitu sarakstā

    Reklāma