Web Analytics
More
    Reklāma

    Balss asistents Cortana būs arī planšetēs un klēpjdatoros

    Jaunākie raksti

    Balss asistentu un palīgu Cortana, Microsoft pagaidām izmanto tikai Windows Phone ierīcēs, un arī tikai ierobežotam lietotāju klāstam. Taču, kā liecina Microsoft interneta vietnē publicētais darba piedāvājums, kompānijai ir lieli plāni attiecībā uz Cortana izmantošanu.

    Kompānija meklē speciālistus, kuri varētu pārveidot Cortana servisu izmantošanai arī planšetēs un klēpjdatoros. Kā teikts sludinājumā, tad darbs būs sarežģīts, taču vienlaikus interesants un ar lielām perspektīvām. Visticamāk darbs ar šo Cortana versiju ir tikai pašā sākums stadijā, tāpēc grūti pateikt, kad reāli produkts būs pieejams ne tikai viedtālruņu lietotājiem.

    Reklāma

    Taču Microsoft darbojas visai nopietni, un vēl jo vairāk to stimulē fakts, ka konkurentiem no Google balss asistents jau ir. Tas saucas Google Now un darbojas Chrome pārlūkā. Savukārt Microsoft ir paredzējuši Cortana pilnīgu implantēšanu Windows operētājsistēmā. Rezultātā ir cerības, ka datori kļūs krietni vien intelektuālāki un lietotājiem būs vieglāk ar tiem darboties. Parādīsies arī jaunas iespējas, tādas kā datora atbildes uz jautājumiem, runas konvertēšana tekstā, žestu atpazīšana un pielikumu balss vadība, utt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    17.05.2014 16:33

    Gribētos jau arī lai šāds serviss pazītu LV valodu

    18.05.2014 12:45
    Reply to  Rihards

    Mani personīgi latviešu valodas atpazīšana īpaši neinteresē, bet šīs funkcionalitātes pieejamība mūsu reģionā gan. Nesaprotu, kādēļ uz to bija jāliek reģionālie ierobežojumi.

    Reklāma