Web Analytics
More
    Reklāma

    No Nokia uz Apple pāriet attēlveidošanas eksperts Ari Partinens

    Jaunākie raksti

    Nokia ierīču un pakalpojumu nodaļa tagad ir Microsoft īpašums un tas liek Nokia darbiniekiem pārdomāt savus nākamos karjeras soļus. Viens no nozīmīgiem Nokia PureView kameras inženieriem, Ari Partinens, savā Twitter kontā ziņo, ka beidz darbu Nokia un pārceļas uz Kupertīno. Viņa nākamais darba devējs būs neviens cits kā Apple. Ari Partinens darbu Nokia uzsāka 2007. gadā, kad tika prezentēts pirmais iPhone, kas pilnībā izmainīja mobilo ierīču pasauli. Uzņēmumā viņš aktīvi un padziļināti piedalījās kameras tehnoloģiju izstrādē, rūpējās par kameras produktu augsta kvalitātes līmeņa uzturēšanu, kā arī sadarbojās ar piegādātājiem un nodarbojās ar tehniskā mārketinga jautājumiem.

    2014-05-10_0752

    Nokia līdz šim ir veidojusi vienas no labākajām viedtālruņu kamerām un 2012. gadā prezentēja pirmo PureView ierīci – Nokia 808 PureView Symbian viedtālruni ar 41 megapikseļa kameru. Tā ļāva uzņemt īpaši augstas kvalitātes attēlus. Laika gaitā PureView tehnoloģijas tika iestrādātas arī Windows Phone darbinātajos Lumia produktos, piemēram, Nokia Lumia 1020, kas arī izmanto 41 megapikseļa PureView kameru.

    Apple ierīču kameras vienmēr ir bijušas augstā līmenī, tomēr tām nav bijuši tādi kliedzoši tehnoloģiski risinājumi kā Nokia PureView. Jācer, ka Ari spēs iedvest Apple attēlveidošanas nodaļā jaunas vēsmas un nākamajos Apple produktos ieraudzīsim patiešām interesantus kameras uzlabojumus. Tāpat ar interesi jāpavēro vai no Nokia drīzumā nemēģinās “nolekt” vēl citi augsta līmeņa eksperti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    assa
    10.05.2014 09:07

    Drauga 9xx Lumia uzņem tik briesmīgus attēlus kā neviena cita telefona kamera!

    Uldzha
    10.05.2014 15:58

    Lai arī cik tehniski laba kamera Nokiai būtu, lai nobildētu kvalitatīvu bildi, ir jāpaņemas ar kameras settingiem, jo atomātika lielākoties netiek galā īpaši veiksmīgi – sevišķi ar baltās krāsas balansu. Tai pat laikā iPhone – lai arī pēc parametriem kamera ne ar ko neizceļas, gandrīz vienmēr nekļūdīgi izvēlēsies labākos (pareizākos) uzstādījumus tavā vietā. Tas ir lielākais iPhone kameras pluss, ka jūzerim nav jādomā – vai man tagad jāslēdz makro režīms, vai baltās balanss jāliek tāds vai šitāds… vienkārši spied pogu (vai ekrānu) un tev ir laba bilde!

    eN
    11.05.2014 13:53

    Tas saucas – apple inovē :D Nopērk pirkstu skaneri, pārvilina strādniekus no Nokia, nozog notification bar no Android. Inovatīvi.

    eN
    12.05.2014 00:23

    Kopsh Stiiva vairs nav, Apple nav NEKO jaunu izgudrojushi. Shis tas nopirkts tikai, nospiedumu lasitaju ieskaitot. Kad nopirks Beats audio, teiks, ka pirmie “izgudrojushi” veidu, kaa kvalitativi audio atskanot telefonos. Jaa, savaa laika Apple feinas lietas ieviesa, bet pedejos gados vini ne ar ko neatskiras no kkada Huawei. Samsung vismaz biida salokamos displejus ar lg.

    12.05.2014 09:28

    Es gribētu Slo-mo ar 1080p izšķirtspēju un lielāku kameras izšķirtspēju – aizmugurējo virs 12MP, bet priekšējo teiksim uz 5MP kā tas ir HTC One m8. Bet tā kopā esmu apmierināts ar iPhone 5 kameru.

    Reklāma