Web Analytics
More
    Reklāma

    Saliekamie viedtālruņi tuvojas, Phonebloks aicina izstrādāt moduļus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Phonebloks ir radīts, lai veidotu saliekamas elektroniskas ierīces. Phonebloks ideju uzsāka dāņu dizaineris Dave Hakkens, kurš tagad aicina ražotājus pievienoties saliekamo viedtālruņu idejai un sākt izstrādāt specifiskus moduļus. Phonebloks savu darbību uzsāka kā neatkarīgs uzņēmums, bet Hakkens strādāja kopā ar Google un Motorola pie Project Ara izveides. Tagad dizaineris vairāk specializējas idejas attīstīšanā un reklamēšanā, vairs nestrādājot tieši pie konkrētu tehnoloģiju izstrādes. Bet nevajag vilkt vienādības zīmi starp Ara un Phonebloks – tie ir partneri, bet Phonebloks meklē ko vairāk.

    Pazīstamais skaņu tehnikas ražotājs Sennheiser jau esot ielecis šajā vilcienā, bet ar to noteikti nepietiek. Varam sagaidīt, ka Google Ara un citi līdzīgi projekti varētu saņemt kvalitatīvu audio sadaļu, kas pārnēsājamās ierīcēs ir nedaudz pamesta novārtā. Cerams, ka nākotnē vēl vairāki specializēti uzņēmumi pievērsīsies moduļu izstrādei.

    Reklāma

    Saliekamās elektroniskās ierīces ir pēdējo mēnešu lielākais jaunums tehnoloģiju pasaulē. Tiek likts milzīgs uzsvars uz zaļo domāšanu, jo šādā ceļā izveidots viedtālrunis spētu ideāli kalpot lietotājam ilgāku laiku. Daudzi atzīst, ka nemaz tik zaļi projektu izveidot var neizdoties, jo lietotāji atkal un atkal iegādāsies jaunus moduļus, tādējādi radot milzīgas elektronisko atkritumu tonnas.

    Tiek plānots, ka Google Ara sākumcena par pašu vienkāršāko strādājošo ierīci (ekrāns, akumulators, GSM modulis, procesors) būs ap $50, kas gan neizklausās diez ko ticami.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    09.05.2014 11:33

    -Kāpēc tu man vakar nepiezvanīji? Em…, es pazaudēju procesoru. :( #Phonebloks

    LOOK
    09.05.2014 12:10

    Dāņi kopā ar mātes pienu uzsūkuši Lego, un netiek no tās idejas vairs vaļā.

    Rūdolfs Putniņš
    09.05.2014 14:26

    Agrāk bija tādi datori, kur visu var piepirkt klāt, lai uzlabotu un tā, bet tad cilvēki saprata, ka tas ir pārāk sarežģīti un dārgi.

    Uldzha
    09.05.2014 16:29

    Piekrītu tiem daudziem kas atzīst ka tas nemaz nebūtu tik zaļi… Šobrīd tu pēc ilgas izpētes izvēlies aparātu kuru tu aptuveni divus gadus lietosi un to iegādājies. Pēc pus gada iznāk krutāks modelis ar jaudīgāku procesoru vai labāku kameru… bet arī tavs aparāts nav tik slikts un tu vienkārši ar to samierinies un to turpini lietot.
    Ja tev būs iespēja mainīt katru detaļu atsevišķi, tu taču negaidīsi divus gadus lai nomainītu procesoru, tu to vis drīzāk nopirksi jau ātrāk. Grūti spriest kas varētu darīties lietoto moduļu tirgū.
    Uz doto brīdi vājākā viedtālruņu vieta ir plīstošie displeji – jo to remonts bieži vien neatmaksājas, it sevišķi ja telefons ir vairākus gadus vecs. Ja displejs viedtālrunim netiek sasists, tad no pirmā lietotāja rokām pēc 2 gadiem tas nonāk nākamā īpašnieka rokās u.t.t. un tas jau krietni konkurē ar modulārā viedtālruņa teorētisko mūžu…

    Reklāma