Web Analytics
More
    Reklāma

    Kalifornijā no nākamā gada vidus viedtālruņus jāspēj attālināti “nogalināt”

    Jaunākie raksti

    Kalifornija bez piecām minūtēm pieņēmusi likumu, kas uzliek ražotājiem par pienākumu štatā pārdotos viedtālruņus aprīkot ar iespēju tos attālināti “nogalināt” un padarīt turpmāk neizmantojamus. Likums attieksies tieši uz viedtālruņiem, lai cīnītos ar to zagšanas nenormālajiem apjomiem. Likumprojektu vēl ir jāapstiprina štata asamblejā un pēc tam to izsludinās gubernators, lai likums stātos spēkā.

    Likumprojektā iestrādāta prasība pēc iespējas viedtālruni atjaunot pilnīgi funkcionālu, bet tam būs obligāti nepieciešama īpašnieka identifikācija vai sarežģītas paroles ievadīšana. Zagļi viedtālruni vairs nevarēs pārdot vai izmantot savām vajadzībām. Kopš 2012. gada vairākās ASV lielpilsētās viedtālruņu zādzības ir biežāk paveiktais likumpārkāpums, par kuru tiek ziņots policijai. Katru gadu šo zādzību skaits aug par apmēram 20 – 25%. 2013. gadā ASV tika nozagts 3.1 miljons viedierīču.

    Reklāma

    Kalifornijas štatā likumam būtu jāstājas spēkā ar 2015. gada 1. jūliju. Pirmie tiks kontrolēti mazumtirgotāji un tiem tiks piemērots $500 naudas sods par katru viedtālruni, kas tiks pārdots bez šīs aizsardzības pēc 2015. gada 1. jūlija.

    Iespējams, ka šis likums veicinās līdzīgu likumu pieņemšanu pārējās pasaules daļās.

    AvotsNYT
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.05.2014 16:56

    Tā viņi nenrmāli palielinas arī miskastē izmetamās elektronikas apjomus. Vienīgā jēga no tā būtu, ja kopā ar nozagto iekārtu terminētu arī zagli.

    Reklāma