Web Analytics
More
    Reklāma

    Symantec atzīst, ka antivīrusu esošās iespējas nekam neder

    Jaunākie raksti

    Antivīrusu ražotāji piedzīvo grūtus laikus, jo maksātspējīgā pasaules daļa pāriet uz Mac OS X operētājsistēmu, kura tiek uzskatīta šajā ziņā par pietiekami drošu. Iespējams, ka vēl vienu pamatīgu sitienu antivīrusu ražotāji saņēma no jaunākās Windows versijas, kas arī atsakās no “ārpakalpojumiem” un antivīruss jau ir iekļauts operētājsistēmā.

    Symantec Wall Street Journal atzinis, ka Norton antivīrusu var uzskatīt par mirušu. Tas ir sevi izsmēlis un turpmāk tikšot strādāts pie citām aizsardzības shēmām. Symantec norāda, ka antivīrusi ir spējīgi atvairīt labi ja pusi no uzbrukumiem, tāpēc nolemts iet neierastu ceļu un minimizēt jebkāda veida iebrukumu sekas, nevis mēģināt kādu atturēt no pieejas datoram. Tiek norādīts – tā nav vājuma atzīšana, bet ir jāsaprot, ka aizturēt visus iespējamos iebrukumus sistēmā nav iespējams, tāpēc jānodrošinās ar plānu B.

    Reklāma

    Symantec, protams, uzreiz nevar atteikties no antivīrusu tirdzniecības, jo tas ienes apmēram 40% no uzņēmuma ienākumiem. Uzņēmumi pagaidām tiks apkalpoti pēc esošās shēmas, jo diez kāds būtu gatavs “novērst problēmas” pēc iebrukuma, nevis izdarīt visu, lai tas nemaz nenotiktu.

    Nedaudz jāpaciešas, lai tiktu izstrādāti jauni drošības risinājumi un tad jau atkal mūs centīsies pārliecināt par absolūtu to nepieciešamību. Pagaidām par drošāko risinājumu interneta plašumos atzīts atsevišķs lietotāja konts ar ierobežotām tiesībām uzstādīt programmatūru datorā. Plus veselais saprāts nelīst visādos ārkārtīgi interesantos, bet bīstamos interneta servisos.

    AvotsWSJ.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mcLays
    07.05.2014 10:34

    Temats ļoti aktuāls, bet …
    … pirmais teikums rakstā ļoti tendenciozs. Neviens nekur nepāriet, nevajag jaukt OS X ar iOS, kur vērojams pieaugums. Mac darbstaciju pieaugums ir ļoti niecīgs, kā redzams pēc vairākiem avotiem pat negatīvs, par korporatīvo segmentu vispār nav vērts runāt, nav nekāda sakara ar masātspēju.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

    Newland
    07.05.2014 11:48

    Es arī īsti nesapratu šo (ie)teikumu. Uzskatu, ka cena neatsver ieguvumu un galvenokārt, lietotājs pats ir atbildīgs, kādus epastus un saitus ver vaļā. Nedaudz smadzenes, normāls antivīruss un viss ir kārtībā arī ar Windows. Dzīvot vispār ir bīstami…

    mrserge
    07.05.2014 14:43

    Autors drosmi par daudz saēdies un tulkot rakstus nav iemācījies.

    08.05.2014 19:18

    “Iespējams, ka vēl vienu pamatīgu sitienu antivīrusu ražotāji saņēma no jaunākās Windows versijas [..]” – nevis iespējams, bet pilnīgi noteikti. Līdz ar Windows 8 iznākšanu pavisam aizmirsu, ka tāda antivīrusu programmatūra vispār eksistē, un vairs pat nezinu nevienu, kurš uzstādītu šim mērķim atsevišķu rīku.

    Ezis
    27.05.2014 22:40

    Jā, pirmais teikums ir vienkārši nogalinošs!!! OS X daļa ir tik maza, ka tā drīzāk iekļaujas statistikas kļūdas ietvaros :D

    Reklāma