Web Analytics
More
    Reklāma

    Linus Torvalds saņēmis IEEE Computer Pioneer balvu

    Jaunākie raksti

    Linux izveidotājs Linus Torvalds saņēmis organizācijas IEEE Computer Society balvu IEEE Computer Pioneer. Šo balvu piešķir kopš 1981. gada, lai izrādītu atzinību cilvēkiem, kuru pūles un tālredzība nodrošina datorindustrijas attīstību.

    Pirmo atzinību 1981. gadā saņēma Džefrijs Čuan Ču par darbošanos loģisko integrālo shēmu projektēšanas jomā. Turpmākajos gados balvu saņēmuši Džons Kemenijs par programmēšanas valodu BASIC (1985. gads), Niklauss Virts par programmēšanas valodu Pascal (1987. gads), Duglass Engelbarts par saskarņu izveidi mijiedarbībai ar datoru (1992. gads), Deniss Ričijs par operētājsistēmu Unix (1994. gads), kā arī daudzi citi.

    Reklāma

    Linus Torvalds darbu pie Linux uzsāka 1991. gadā, kad vēl dzīvoja Helsinkos (Somija) un studēja Helsinku Universitātē. Pirms Linux izveides jaunais programmēšanas entuziasts jau bija izstrādājis vairākas datorspēles. Savu operētājsistēmu Linus uzrakstīja, izmantojot Intel 386 datoru un UNIX tipa operētājsistēmu Minix, kuru izglītojošiem mērķiem bija izveidojis Endrjū Tanenbaums. Pirmā Linux versija iznāca 1994. gadā. Par šo periodu Tīmeklī vēl atrodama interesanta sarakste.

    Par Linux, kā arī atvērtā pirmkoda un brīvās programmatūras vēsturi iesaku noskatīties 2001. gadā iznākušo filmu “Revolution OS”.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jw8K460vx1c]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    JS
    07.05.2014 13:13

    Sasmējos par 19994. gadu !!!

    Reklāma