Web Analytics
More
    Reklāma

    Firefox Android operētājsistēmai saņem būtiskas pielāgošanas iespējas

    Jaunākie raksti

    Firefox nākas pamatīgi pasvīst, lai spētu cīnīties ar Google Chrome pārlūka izplatību, kas jau ieņēmis stabilu vietu kā standarta aplikācija Android viedtālruņos un Chrome ļoti bieži manāma arī galddatoru lietotāju izvēlē. Chrome piedāvā plašu un ērtu sinhronizāciju starp pārlūkiem, kas uzstādīti mājas un darba datoros, kā arī viedierīcēs. Firefox beidzot pieķēries pie Firefox Accounts un Firefox Sync ieviešanas un sakārtošanas.

    Firefox Accounts būs uzlabots un spējīgāks Firefox Sync. Tas nozīmē, ka tagad arī Firefox lietotāji var ērti pārskatīt tīmekli dažādās viedierīcēs un viss saturs nemanāmi sinhronizēsies. Firefox sinhronizēšana iekļauj paroles, atvērtās lapas, pārskata vēsturi un grāmatzīmes. Protams, tas viss sinhronizēsies arī ar galddatoriem.

    Reklāma

    fennec-sync-screen_English snippet-screen_EN-US

    Piestrādāts arī pie žestu vadības, kas tagad iekļaus pieeju vēsturei, apmeklētākajām adresēm vai grāmatzīmēm pēc lietotāja izvēles. Firefox nelietotājiem – tās ir iespējamās Firefox sākuma lapas un tagad var izvēlēties kura no tām parādīsies pēc noklusējuma.

    Tāpat uzlabota un ērtāka padarīta dalīšanās (sharing) ar saturu, video un bildēm iecienītākajos sociālajos tīmekļos vai saziņas aplikācijās.

    Beidzot Firefox Android operētājsistēmai ir uzskatāms par pilntiesīgu Chrome pretinieku. Protams, Chrome vilinājums ir visur iekļautā pieteikšanās ar Google lietotāja kontu, toties daudzi galddatoru lietotāji spēs novērtēt Firefox patīkamās pārmaiņas arī viedierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.05.2014 23:10

    O, jā. Šodien, saņemot uz sava Win7 jaunāko 29.x atjauninājumu, biju makten patīkami pārsteigts. Pat telefonā ievilku atpakaļ Firefox brouzeri. Uz cik ilgu laiku, laiks rādīs. Jācer, ka šoreiz uz palikšanu ;) Bet, autori malači! Labi pasvīduši. Patiesībā, par to Sync opciju, jau labu laiku domāju, ka sen vajadzēja ko līdzīgu Chrome uzveidot – ar vienkāršu autorizāciju tiek sinhronizēti visi dati starp lietotāja ierīcēm. Iekš Chrome arī diezgan ērti – pat pēc brouzera pārinstalēšanas vairs nevajag domāt, kādus spraudņus man būtu likt – viss automātiski nosinhronizējās atpakaļ. Bet, nu… prieks, ka FF savas nepilnības ir, cik nu laicīgi, bet tomēr pamanījuši un ķērušies pie to novēršanas.

    It kā vēl viens fakts, ko ievēroju – gan telefonā, gan galddatoros tagad ir viena un tā pati versija, tikai atsevišķām platformām :)

    Reklāma