Web Analytics
More
    Reklāma

    HP Slatebook 14 – Android iedzīvināts Tegra piezīmjdators

    Jaunākie raksti

    Mobilās viedierīces, īpaši ar Android aprīkotās, bieži tiek lamātas par nespēju pildīt ierastās darba funkcijas un nodrošināt kaut vai normālu datu ievadi. Ik pa laikam, piemēram, Asus cenšas izlaist planšetdatoru ar fizisku klaviatūru, kurā ir vēl viens papildus akumulators. Ir bijuši dažādi centieni standarta klēpjdatoros uzstādīt Android. HP izlēmis, ka jāaptver arī šis lauciņš un jāpiedāvā normāls klēpjdators ar Android.

    HP Slatebook 14 līdzināsies Slatebook x2 – tam būs Android operētājsistēma, 1080p ekrāns un klēpjdatora formas viedierīci darbinās NVIDIA mobilais procesors. Nav vēl zināms – Tegra 4 vai Tegra K1. HP Slatebook 14 saņems 2 GB RAM un 16 GB iekšējo atmiņu, kas paplašināma ar microSD karti. Protams, neiztikt bez WiFi, Bluetooth, USB un HDMI pieslēgvietām.

    Reklāma

    Baumotāji norāda, ka HP Slatebook 14 būs pietiekami zemas cenas viedierīce. Iespējams, ka tā varētu konkurēt ar Chromebook nelielajiem un salīdzinoši pieejamajiem klēpjdatoriem.

    Nepamet aizdomas, ka pat šāds klēpjdatora formas Android nespēs iedzīvoties lietotāju ikdienas darba ritmā. HP Slatebook 14 nekur neizmukt no Android nespējas atbilstoši gaidām darboties ar fizisku klaviatūru un peli. Nekur nepazūd arī aplikāciju klāsts un pielietojums. Kādu mirkli paspēlējos ar Samsung Galaxy Note Pro 12.2, kuram komplektā bija iedota klaviatūra un pele. Ne vienmēr izdevās Android pilnībā apkalpot ar klaviatūru un peli, nācās izmantot arī skārienekrānu un zem ekrāna esošās fiziskas Home un atgriešanās pogas. Ērti tas tiešām nebija. Un tad, protams, latvisko rakstzīmju problemātiskā ievade.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldzha
    28.04.2014 14:58

    Njā, Šaubos ka šis projekts izrādīsies veiksmīgs… Mūsdienās cilvēki izvēlas vai nu nopietnu laptopu nopietnam darbam, vai planšeti… nu šis varbūt vienīgi varētu derēt datoru iesācējiem kam nav vēl radies pieradums pie Windows, un kas grib nopirkt lētu datoru internetam, skaipam un kādu filmu paskatīties – bet “baidās” no planšetes “bakstīšanas” un labāk uzticas fiziskai tastatūrai un lielam ekrānam. Bet arī te ir iespējas nopirkt pa 200€ 15,6″ laptopu kuram kāds radinieks uzinstalēs visu nepieciešamu…

    29.04.2014 09:31

    HP pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē ir izdevies radīt vizuāli pievilcīgu produktu. Žēl, ka Windows videi nekas tāds netiek piedāvāts.

    Krotow
    29.04.2014 10:53
    Reply to  Ivars

    Windows videi ir pienācis laiks noiet no skatuves.

    Aldis
    29.04.2014 09:35
    Krotow
    29.04.2014 10:52

    Kā dators masu informatizēšanai visādām 4. pasaules valstīm ar 1$ dienas ienākumiem uz iedzīvotāju šis šķiet gana labs. Normālam darbam tiešām prasās pēc pareiziem klaviatūras draiveriem latviešu valodas ievadīšanai, plus UI uzlabojumiem, lai ar peli un klaviatūru varētu darboties pierastajā desktopa darba stilā.

    Reklāma