Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT 4G internets pieejams jau 50% Latvijas iedzīvotāju

    Jaunākie raksti

    Šī gada pirmajā ceturksnī LMT strauji attīstījis 4G tīklu, kas tagad pieejams jau vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotāju. No šī gada februāra sākuma 4G datu pārraides pakalpojumus piedāvā arī Tele2, taču pagaidām tikai datoriem un planšetdatoriem. Tele2 sola šo pakalpojumu jau šogad piedāvāt arī viedtālruņiem. Tele2 mērķis ir jau 2015. gadā piedāvāt 4G tīklu 70% iedzīvotāju. Bite pagaidām nepiedāvā 4G pakalpojumus.

    Pirmā ceturkšņa nozīmīgākais sasniegums LMT bijis straujā 4G mobilā tīkla izbūve. Tagad LMT tīklā ir jau 393 4G bāzes stacijas, kas ļauj jau vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotājiem piekļūt ātrgaitas mobilajam internetam. LMT uzskaita tikai pārklājumu ar labu signālu, tāpēc faktiski tas ir arī lielāks, jo mainīgs pārklājums pieejams vēl plašākam iedzīvotāju lokam.

    Reklāma


    LMT prezidents Juris Binde: „Rezultāti neizpaliek un mūsu ieguldījumus tīkla attīstībā augsti novērtē klienti. Šā gada pirmajā pusgadā Interneta datorā patēriņš audzis par 80%, bet Internets telefonā – gandrīz par 70%. Lai gan LMT ar lielu atrāvienu ir priekšā konkurentiem, uzņēmums šogad turpinās strauji attīstīt 4G tīklu, lai jau 2016 gadā tas būtu pieejams visā Latvijas teritorijā, tai skaitā arī mazapdzīvotajās vietās.“

    Šā gada pirmajā ceturksnī LMT klientu skaits saglabājies stabils – 1 079 570, un salīdzinot ar pirmo ceturksnī pērn ir pieaudzis par 13 tūkstošiem. Uzņēmuma apgrozījums ir 41 miljons eiro, kas attiecībā pret pērnā gada pirmo ceturksni mainījies tikai tik daudz, cik to ietekmējušas regulatīvās izmaiņas – Eiropas Komisijas ieviestie viesabonēšanas un SPRK noteikto starpsavienojumu tarifu ierobežojumi. LMT EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, saglabājusies tik pat augstā līmenī kā gadu iepriekš – 30% jeb 12 miljoni eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    assa
    23.04.2014 12:35

    Tā kā lietoju tālruni, kam pieejams tikai 3G, tad šīs ziņas tracina, jo bieži gadās, ka ne Rīgā, ne ārpus, 3G nešancē – tā rezultātā ne potify, ne kartes un pat ne kursora lasīšana ir meziespējama vai ar pārtraukumiem. Diez 4G ienākšana šo bildi padarīs labāku?

    Mārtiņš
    23.04.2014 12:41

    Man ir tā pati problēma – 2G nomāc 3G pusvājo signālu un telefons pašsaprotamu iemeslu dēļ “pieķeras” stiprākajam signālam! :(

    10.06.2014 06:36
    Reply to  Mārtiņš

    Ja vaina ir tik vien – telefona iestatījumos ieslēdz tikai 3G režīmu (3G only).

    Karlis
    23.04.2014 13:08

    LMT 4G teritorijas pārklājums patīkami pārsteidz – nebiju domājis, ka tas jau ir tik plašs. Ka tik teritorijas pārklājums arī nav tuvu iedzīvotāju 50%.

    http://karte.lmt.lv/#i4g

    Reklāma