Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome paplašinājums ļauj kopēt tekstu no attēla

    Jaunākie raksti

    OCR, jeb optiskā rakstzīmju atpazīšana nav nekas jauns, bet ierasts, ka tam nepieciešama programmas uzstādīšana datorā, zināmas iemaņas satura iemānīšanā programmai un pēcāk arī satura apstrāde un koriģēšana kādā no daudzajām ofisa programmām. Interneta laikmetā mūs vairāk interesē ātri iegūt informāciju no attēliem un Project Naptha spraudnis Chrome pārlūkam to atļauj.

    Project Naptha spraudni ir tikai jāuzstāda Chrome pārlūkā un veikla nelielu teksta gabalu atpazīšana var sākties. Protams, galvenā iespēja ir attēlā redzamo tekstu nokopēt. Tas ir ērti, ja e-pastā saņem skenētu dokumentu vai ekrānšāviņu ar datora kļūdas kodu.

    Reklāma

    Chrome spraudnis piedāvās arī tulka pakalpojumus un iztulkos pāris populārākās pasaules valodās redzamo tekstu. Pieejama arī iespēja tekstu novākt no fotogrāfijas. Funkcija ir līdzīga Photoshop iespējai Content-Aware Fill, kas ņem vizuālo informāciju no apkārt dzēšamajam saturam esošajiem laukumiem un aizpilda norādītās vietas, tādējādi izdzēšot lieko tekstu vai pumpas uz sejas. Project Naptha spraudņa funkcija ir vienkāršota, bet tā tomēr tur ir un strādā.

    Drīzumā tikšot pievienota vertikāla teksta atpazīšana, kā arī izstrādātājs sola nākotnē papildināt un uzlabot spraudņa darbību, un izveidot to arī Mozilla Firefox pārlūkam.

    Clipboard01

    Project Naptha spraudni vari ielādēt no Chrome interneta veikala.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.04.2014 17:55

    LV atbalsts vēl nav :(

    mrserge
    23.04.2014 20:49

    Artim vajadzētu iemācīties atsauces uz avotiem likt.

    Kursors.lv
    23.04.2014 21:03
    Reply to  mrserge

    Zem raksta taču ir atsauce uz konkrētu Engadget rakstu.

    27.04.2014 00:57

    Tik žēl, ka spraudnis neatpazīst angļu valodu no velsiešu valodas – tas tā, aiz neko darot un piekasoties bildē esošajam piemēram :)

    Reklāma