Web Analytics
More
    Reklāma

    Google no Facebook rokām izrauj bezpilota lidaparātu ražotāju Titan Aerospace

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš rakstījām, ka gan Facebook, gan Google ir izrādījuši interesi nodrošināt internetu visā pasaulē un tehnoloģiski neattīstītos reģionos tas ir liels izaicinājums. Google plāno debesīs laist balonus, bet Facebook ir izlēmis pie darba likt bezpilota lidaparātus un pat iegādājies bezpilota lidaparātu ražotāju Ascenta.

    Šodien tiek ziņots, ka Google iegādājies Ascenta konkurentu Titan Aerospace. Par to lielu interesi bija izrādījis arī Facebook. Abi uzņēmumi izstrādā bezpilota lidaparātus, kas spēj lidot lielos augstumos (~20 km) un tādējādi ideāli izmantojami sakaru nodrošināšanai. Titan Aerospace lidaparāti spēj lidot ne tikai lielos augstumos, bet bez nolaišanās spēj darboties līdz 3 gadiem. Paredzams, ka Google šos lidaparātus izmantos savā Project Loon projektā. Tomēr tas nav viss uz ko šie lidaparāti ir spējīgi. Google tos var izmantot arī augstas izšķirtspējas fotogrāfiju uzņemšanai un tas var lieti noderēt Google karšu produktiem. Darījuma summa netiek izpausta un visi Titan Aerospace darbinieki pagaidām paliks savā esošajā Ņūmeksikas ofisā.

    Reklāma

    Tāpat ir vērts atgādināt, ka Google kopā ar septiņām citām robotu kompānijām ir iegādājusies Boston Dynamics un Endija Rubina virsvadībā attīsta robotu izstrādes nodaļu. Pagaidām izteiktie komentāri gan liecina, ka roboti tiek būvēti dažādu ražošanas procesu atvieglošanai un kādu laiciņu būs jāpagaida līdz tie iesoļos mūsu mājokļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma