Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft parāda automašīnām paredzētas Windows versijas prototipu

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā notikusī konference Build 2014, kompānijai Microsoft ir padevusies ārkārtīgi interesanta un piesātināta. Un nav tikai lielie jaunumi, bet arī mazāk pamanāmas, taču ļoti interesantas lietas. Tāda ir arī pagaidām konceptuālā, automašīnām paredzētā Windows operētājsistēma.

    Prezentācijā redzams, ka jaunā Windows versija ir uzstādīta planšetdatorā, kurš iemontēts automašīnas priekšējā panelī. Planšete atbalsta savienojumu ar Windows Phone tālruni, un izmanto Mirrorlink savienojumu. Planšete ir kā viedtālruņa papildus ekrāns. Pati operētājsistēma atgādina kaut ko starp Windows un Windows Phone. Galvenais tās pienākums ir informēt lietotāju par automašīnas un ceļas stāvokli, kā arī tikt galā ar ienākošajiem zvaniem un SMS ziņojumiem. Vieta atrasta arī navigācijai, mūzikas un video atskaņotājiem, FM radio kā arī Xbox Music, Xbox Video un Podcasts servisiem. Papildināt šo aplikāciju klāstu varēs izmantojot aplikāciju veikalu.

    Reklāma

    Pagaidām gan šī sistēma ir tikai testa variantā, ko apliecina arī video redzamais moments (apmēram otrajā minūtē), kad tā uzkārās, un tas bezgala samulsināja Microsoft darbinieku uz skatuves. Bet tā gadās ar jauniem produktiem. Taču sistēmas vadība ir pārdomāta un adaptēta auto vajadzībām. Izvēlne ir vienkārša, vadība notiek ar žestu palīdzību.

    Kad šis produkts būs tuvāk realitātei, un sāks parādīties reālu autoražotāju produktos, pagaidām nav zināms. Vairāk par jauno Microsoft Windows versiju skatieties šajā vietnē pieejamajā video materiālā.

    3qaxolc6_verge_super_wide bexi8fpt_verge_super_wide hoainerj_verge_super_wide jxagyz5__verge_super_wide

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    07.04.2014 09:28

    Kamēr vien es spēšu kost un spert, mani neviens nepiespiedīs braukt mašīnā kurā ir Windows! Nekādi!

    ArtūrsJ
    07.04.2014 09:35

    Random situācijās slēdzot ārā motoru – “Please wait while Windows is installing updates (2/89). Please do not step out of the car”

    07.04.2014 11:54

    … un BlueScreen kaut kur uz šosejas, straujā pagriezienā…

    Reklāma