Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows XP uzstādīts 28% datoru vienu nedēļu pirms tā “pensionēšanas”

    Jaunākie raksti

    Windows XP gulbja dziesmu ieskandinās pēdējais atjauninājums, ko cienījamā vecuma operētājsistēma saņems 8. aprīlī. Pēc šī datuma Microsoft par Windows XP vairs neliksies ne zinis. Microsoft atklātā tekstā nesaka, ka Windows XP darbinātie datori būtu obligāti jāatjaunina uz Windows 8.1, bet tiek norādīts, ka ar XP labāk pie interneta nepieslēgties.

    Šobrīd 28% datoru, kas pieslēgti internetam, ir aprīkoti ar Windows XP un tas ir bīstami liels skaits.

    Reklāma

    os-2014-03

    Korporācija Microsoft ir nodrošinājusi atbalstu operētājsistēmai Windows XP pēdējos 12 gadus. Taču tagad ir pienācis laiks mums un mūsu partneriem aparatūras un programmatūras jomā ieguldīt resursus jaunāku tehnoloģiju atbalstam, lai arī turpmāk varētu sagādāt lietotājiem lielisku jaunu lietošanas pieredzi.

    Tādēļ pēc 2014. gada 8. aprīļa Windows XP tehniskais atbalsts vairs nebūs pieejams. Tas attiecas arī uz automātiskajiem atjauninājumiem, kas veicina datora drošību. No minētās dienas korporācija Microsoft arī pārtrauks nodrošināt programmu Microsoft Security Essentials lejupielādei operētājsistēmā Windows XP. (Ja jūsu datorā jau ir instalēta programma Microsoft Security Essentials, joprojām saņemsit ļaunprogrammatūras novēršanas parakstu atjauninājumus ierobežotu laika posmu, taču datora aizsardzība vairs netiks nodrošināta, jo korporācija Microsoft vairs nenodrošinās tai paredzētos drošības atjauninājumus.)

    Ja turpināt izmantot operētājsistēmu Windows XP pēc atbalsta pārtraukšanas, jūsu dators joprojām darbosies, bet var tikt lielākā mērā pakļauts drošības riskiem un vīrusiem. Turklāt, programmatūras un aparatūras ražotājiem turpinot optimizēt savus produktus operētājsistēmas Windows jaunākām versijām, ir paredzams, ka arvien vairāk programmu un ierīču nedarbosies operētājsistēmā Windows XP.

    Drošības eksperti uzskata, ka Windows XP izmantošana galvenokārt turpināsies Ķīnā un Āzijas reģionos. Ugunsmūri un citas aizsardzības iespējas nodrošinās zināmu Windows XP drošību, bet pikšķerēšanas uzbrukumi var nodarīt nopietnus zaudējumus.

    Sliktākais scenārijs būtu, ja pēkšņi” un “negaidīti” 9. aprīlī “uzrastos” vairāki būtiski un iepriekš nezināmi drošības caurumi Windows XP operētājsistēmā, kurus zinātāji var izmantot savu ne pārāk legālo mērķu sasniegšanai.

    Protams, šī ir runga ar diviem galiem, kur otrā ir pamatīgs naudas maiss, bet tomēr drošība vienmēr ir pirmajā vietā.

    Windows XP sāga vēl tikai sāksies un drīzumā redzēsim, kādus pārsteigumus šī operētājsistēma mums vēl sagādās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mrserge
    03.04.2014 13:12

    Vispār jau sanāk, ka Windows XP ir uzstādīti 25% datoru, nevis 28%.

    04.04.2014 23:45

    Mhm… Vispār atzīšos ka visas XP instalācijas , kas līdz šim ir bijušas ( sp3 ,protams ) ir pēc definīcijas , ar atslēgtiem apdeitiem . … Vajadzīgos labumus instalēju manuāli ( dot.neti utt ) citreiz paštudēju kādu forumu lai aizlāpītu kādu “meidžor caurumu” un tas arī viss.
    Un neko – sveiks un vesels . pat bez ant* .. bet tas jau cits stāsts x)

    kautkad protams pārkāpšu uz kautko jaunāku ( win 7 ) bet 8tais .. man vajadzīgs kā pīlei kaukulators ..

    Reklāma