Web Analytics
More
    Reklāma

    Neticami – Microsoft Windows bez maksas atsevišķām ierīcēm

    Jaunākie raksti

    Microsoft spēris sev ļoti neraksturīgu soli un tagad visi ražotāji saņems bezmaksas Windows licences, ja vien viedierīces ekrāns būs mazāks par 9 collām.

    Microsoft Build izstrādātāju konferencē tika paziņots, ka Windows Phone un Windows ierīču ražotāji savos viedtālruņos un neliela izmēra planšetdatoros bez maksas varēs uzstādīt minētās operētājsistēmas. Paziņojums izraisījis lielu ažiotāžu un vairāki analītiķi norādījuši, ka šis solis varētu Windows un Windows Phone operētājsistēmu izplatības apjomus pacelt jaunos augstumos.

    Reklāma

    Nedaudz izpalicis milzīgais pārsteiguma moments, jo ko līdzīgu izstrādāja Apple pagājušā gada nogalē ar savu jaunāko OS X Mavericks, bet Apple ekosistēma ir slēgta un neviens cits Apple operētājsistēmu nedrīkst uzstādīt savos datoros vai viedierīcēs. Protams, no Microsoft šāds solis ir negaidīts, jo nekas tamlīdzīgs nav noticis uzņēmuma 38 pastāvēšanas gados.

    Windows-Free

    Microsoft ar savu novecojušo naudas plūsmas plānu ir kapitulējis Apple un Google priekšā. Lai sniegtu savām operētājsistēmām maksimālu atbalstu, tās daļēji nācās padarīt par bezmaksas sistēmām.

    Jau iepriekš tika ziņots, ka Microsoft Windows Phone operētājsistēma palēnām sāk uzņemt pārdošanas apgriezienus, bet tāpat Windows Phone tikai atsevišķās valstīs spēja pakāpties virs 10% mobilo viedierīču tirgus atzīmes. Iespējams, ka Microsoft plāno vairumā valstu tikt līdz 10% atzīmei un dažās valstīs pat cīnīties par vēl ievērojamāku Windows Phone tirgus daļu.

    Kas attiecās uz Microsoft Windows operētājsistēmu, tad gribētos sagaidīt kādu pilnvērtīgu, nelielu planšetdatoru ar microHDMI izeju, kas spētu aizstāt galddatoru. Iepriekš apskatītais Lenovo Miix 2 nebija saņēmis izeju monitora pieslēgšanai, kas nelielo planšetdatoru padara par nopietnam darbam nelietojamu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma