Web Analytics
More
    Reklāma

    Pārdoti jau vairāk nekā 500 miljoni Apple iPhone viedtālruņi

    Jaunākie raksti

    Pirmais Apple iPhone viedtālrunis tika prezentēts 2007. gadā un toreiz Apple vadītājs Stīvs Džobss uzstādīja mērķi 2008. gadā pārdot 10 miljonus jauno viedtālruņu. Toreiz tas šķita pārlieku optimistisks mērķis un mēs dzīvojām Nokia valdītā pasaulē. Tie bija laiki, kad Nokia ik nedēļu pārdeva vairāk telefonus nekā Apple kopumā. Tomēr par spīti lielajai skepsei, produkts un tā mārketings bija ģeniāls un 2008. gads tika noslēgts ar 13.7 miljoniem pārdotiem iPhone viedtālruņiem. No Nokia varenības nekas daudz nav atlicis un pagājušajā gada nogalē (pēdējā ceturksnī) Apple pārdeva vairāk iPhone nekā Nokia savus Lumia sērijas viedtālruņus vispār.

    Pirmos 100 miljonus iPhone sasniedza četrus gadus pēc pirmā modeļa prezentācijas. 200 miljonu atzīme tika sasniegta gadu vēlāk – 2012. gada februārī. 300 miljoni tika sasniegti vēl pēc 10 mēnešiem un nākamie 100 miljoni pēc 8 mēnešiem. Analītiķi ir izrēķinājuši, ka šomēnes Apple ir pārdevis jau 500 miljonus iPhone viedtālruņu un tuvāk gada beigām tiks sasniegta arī 600 miljonu atzīme. Interesanti, ka tas notiks laikā, kad pārdošanā varētu nonākt nākamās paaudzes iPhone un Apple šo statistiku noteikti izmantos savos prezentācijas un reklāmas materiālos. Var prognozēt, ka pirmas miljards tiks sasniegts jau 2017. gadā. Apple iepriekš ir norādījis, ka visā pasaulē 700 miljoni ierīču darbojas ar iOS mobilo platformu.

    Reklāma

    iphone-statsŠādi dati, protams, ir interesanti, tomēr ir vērts veikt salīdzinājumu vismaz ar tiešo konkurentu Samsung. Āzijas tehnoloģiju ražotājs cenšas neizpaust konkrētus Galaxy S modeļu pārdošanas datus, tomēr Galaxy S5 flagmaņa prezentācijas pasākumā uzzinājām, ka līdz šim brīdim jau ir pārdoti 200 miljoni Galaxy S sērijas ierīču. Pirmais Galaxy S sērijas viedtālrunis pārdošanā nonāca 2010. gadā un mazliet vairāk nekā pirms gada Samsung ziņoja par 100 miljoniem pārdoto Galaxy S viedtālruņu. Arī Samsung ar katru jaunu produktu arvien ātrāk sasniedz nākamo miljonu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    27.03.2014 11:06

    Man mājās vēl divi strādājošie iPhoni ir no šiem 500 miljoniem. :)

    melnais humors
    27.03.2014 11:07

    Manuprāt, tas nozīmē to, ka uz planētas ir 500 miljoni cilvēku, kam dolārs vai eiro sākas ar simtnieku. Kā citādi lai izskaido faktu, ka cilvēki pērk aizkostā ābola gadžetus par uzpūstām un nepamatoti augstām cenām?

    Reklāma