Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC prezentē jauno HTC One (M8) viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Šodien HTC prezentēja savu jauno Android flagmani – HTC One (M8). Jā, nosaukums ir gluži tāds pats kā pagājušā gada HTC One tikai klāt nācis M8 modeļa nosaukums (iepriekšējā gada modeļa M7 nosaukumu HTC īpaši neuzsvēra). Tādējādi uzņēmums izvēlējies tādu pašu nosaukumu veidošanas politiku kā, piemēram, Apple ar saviem iPad planšetdatoriem. Proti, produkti attīstās un pilnveidojas, bet nosaukums paliek tāds pats. Līdzīgi dara arī Samsung, kas zem Galaxy zīmola ir sapulcējuši jau vairāk nekā 80 atsevišķus modeļus.

    Foto autors: Kārlis Dambrāns (http://jy.lv/foto)
    Foto autors: Kārlis Dambrāns (http://jy.lv/foto)
    Foto autors: Kārlis Dambrāns (http://jy.lv/foto)
    Foto autors: Kārlis Dambrāns (http://jy.lv/foto)

    HTC izpilddirektors Pīters Ču (Peter Chou) norāda: „2013. gadā mēs pasauli iepazīstinājām ar labāko jebkad radīto viedtālruni, bet neapstājamies un turpinājām pilnveidoties, attaisnojot atzinību. Kā celmlauži mobilajās inovācijās mēs turpinām veidot un radīt ierīces, kas apžilbinās, iedvesmos un pārveidos viedtālruņu industriju. Šodien es esmu lepns izziņot visgraujošāko, intuitīvāko un labāk aprīkoto ierīci kāda šajā industrijā līdz šim ir redzēta – tas ir jaunais viedtālrunis HTC One (M8).”

    Jaunais HTC One (M8)
    Jaunais HTC One (M8)

    Jaunais viedtālrunis tāpat kā priekšgājējs veidots no metāla, taču tas tagad izskatās mazliet savādāk (brushed, jeb “skrāpēts”). Jaunajam telefonam korpuss sastāv no vēl mazāka skaita detaļu. Ierīcei ir lielāks 5 collu 1080p (Full HD) izšķirtspējas displejs un telefonu darbina jaunais Snapdragon 801 procesors. Jaunais modelis ticis pie microSD atmiņas kartes slota, kas daļai pircēju bija būtisks pagājušā gada modeļa trūkums. HTC ir padomājis arī par tiem, kam sirds straujāk pukst no “tīra” Android – šim telefonam drīzumā būs pieejama arī Google Play versija.

    Jaunais HTC One (M8)
    Jaunais HTC One (M8)

    Ierīci darbina Android 4.4 (KitKat) ar sestās paaudzes Sense lietotāja saskarni un tā ir pilnībā pārstrādāta. Sense ir pieejams Google Play aplikāciju veikalā un pie saskarnes jaunās versijas drīzumā tiks arī pagājušā gada HTC One (arī mini un max) ierīču lietotāji. Joprojām ir saglabāta BlinkFeed jaunumu plūsma, kurā tagad ikviens izstrādātājs var iestrādāt savu saturu. BlinkFeed kļuvis vēl jūtīgāks ar nepārtrauktu un plūstošu meklēšanas pieredzi, pielāgojamiem nosaukumiem un jaunu izskatu, kas lasāmvielu padara viegli uztveramu.

    Noteiktos reģionos būs aktuāla arī jaunā Sense TV funkcija. HTC One (M8) ticis pilnveidots ar interaktīvu ekrānu, lai šī ir vienīgā, nepieciešamā tālvadības pults. Tāpat ir iespēja sekot līdzi komentāriem par dzīvo pārraižu programmu Facebook un Twitter ziņu īpašajās plūsmās, kā arī sava kontaktu saraksta personu pēdējiem komentāriem. Tāpat HTC Sense TV sniedz ziņas par 10 aktuālāko sportu statistikas datiem, kas sporta faniem sniedz jaunākās ziņas par rezultātiem, spēļu statistiku un pēdējiem svarīgāko spēļu faktu atjauninājumiem, kamēr tajā pašā laikā tiek skatīta cita spēle.

    HTC One (M8) ir aprīkots ar trīs kamerām

    Jau baumu līmenī zinājām, ka jaunajam HTC One aizmugurē būs divas kameras un šodienas prezentācija tikai apstiprināja šīs baumas. Jaunajā HTC One (M8) ir labi padomāts par attēlveidošanu un tas panākts apvienojot Duo Camera (divas 4 megapikseļu UltraPixel kameras), inovatīvo HTC UltraPixel sensoru, dubulto zibspuldzi un 1080p augstas izšķirtspējas video ieraksta funkcijas. Dubultā kamera ļauj telefonam labāk “saprast” telpas informāciju, uzņemt attēlus slikta apgaismojuma apstākļos un veidot attēlus ar maināmu fokusu (līdzīgi kā tas uz Windows Phone ierīcēm iespējams ar Nokia Refocus aplikāciju). Priekšējā kamera tikusi pie 5 megapikseļu sensora un platleņķa objektīva, lai lietotāji varētu uzņemt arvien labākus pašiņus (tie šobrīd ir totāli topā). Telefona kameras aplikācija ieguvusi lērumu jaunu iespēju un pamatīgi pārstrādāta arī galerijas aplikācija. Kamera uzsāk darbu uzreiz pēc kameras aplikācijas palaišanas, lai tiktu iemūžināts pats labākais kadrs. Kamera spēj nofokusēties 300 milisekundēs, radot skaistus un niansētus attēlus, kas notverti sekundes desmitdaļā. Kad nepieciešama zibspuldze, gudrais un divkāršais LED Dual Flash automātiski nosaka īpašo un vispiemērotāko gaismas intensitāti, lai ādas krāsas tonis būtu pēc iespējas dabiskāks un paši attēli profesionālāki. jaunajā HTC One (M8) ir iestrādāta Slow Motion funkcija, kas ļauj uzņemt 1080p lēnas kustības video un pēc tam ļauj palēnināt šī video daļas, piešķirot tām lielākas drāmas vai darbības nokrāsu.

    • Acumirklī var izveidot profesionāla izskata attēlu, mainot foto fokusu uzreiz pēc tā uzņemšanas ar UFocus;
    • Vēl vairāk var izcelt savu tēlu, izmainot fonu ar radošajiem Foregrounder efektiem;
    • Tāpat ir iespēja piešķirt savām fotogrāfijām gadalaika noskaņu, izmantojot funkciju Seasons animations;
    • Copy & Paste dod iespēju izveidot pilnīgi citu fotogrāfiju ar saviem draugiem un ģimeni;
    • Dimension Plus sniedz neatkārtojamu iespēju aplūkot savu fotogrāfiju no cita leņķa vienkārši pagrozot ekrānu.

    Pagājušā gada modelī prezentētā īso video funkcija Zoe attīstās par mākonī bāzētu pakalpojumu. Tā ir iespēja augšuplādēt Zoe video, lai visi tos redzētu, tāpat var uzaicināt draugus dalīties ar viņu fotogrāfijām, video, iecienītāko mūziku, lai apvienotu visu labāko vienā kopīgā labāko mirkļu apvienojumā. Jaunā Zoe aplikācija būs pieejama lejupielādei Google Play veikalā šovasar.

    Motion Launch – ērti žestu vadīti īsceļi

    Iepazīstinot ar HTC Sense 6 saskarni, HTC lepojas, ka ir piešķīruši ierīcei sesto sajūtu. Skan Piemēram, Motion Launch acumirklī spēj noteikt izvietojumu un kustību pateicoties iebūvētiem kustību sensoriem, kas ļauj mijiedarboties ar viedtālruni, neieslēdzot ekrānu. Vienkārša kustība aktivizē ierīci: Auto Answer ļaus atbildēt uz ienākošo telefona zvanu, tālruni vienkārši pietuvinot ausij, bet nepieskaroties ekrānam – parocīga ierīce, darbojoties dārzā vai mazgājot traukus; savukārt, dubultpieskāriens spēs aktivizēt un deaktivizēt ekrānu, atvieglojot ikdienas uzdevumus. Dubultpieskāriena funkciju savulaik aizsāka Nokia, tad to savos produktos pagājušajā gadā iekļāva LG. Patiesībā diezgan noderīga funkcija, lai fiksi apskatītos kas notiek uz ekrāna. LG šogad šo funkciju attīsta vēl tālāk – Knock Code, kas ļauj atbloķēt ekrānu ar paša iestatītu piesitienu sēriju.

    Apvienojot jauno HTC One (M8) inteliģento, enerģiju taupošo, Sensor Hub un aplikāciju Fitbit būs iespēja kļūt veselīgākam un nezaudēt motivāciju. Papildus telefonā lietojot Fitbit aplikāciju, būs iespēja lietot arī tā papildu funkcijas, piemēram, miega uzskaitītājs apvienojumā ar gudro modinātāju vai datu uzskaite vingrinājumu laikā. Lietotājs varēs noteikt savus sporta mērķus un redzēt HTC BlinkFeed sākuma ekrānā savus rezultātus. Fitbit ir viena no populārākajām fitnesa aplikācijām Google Play veikalā.

    HTC Dot View ietvars – ierīces aizsardzība retro stilā

    Neatkārtojams tālrunis ir pelnījis ietvaru, kas to gan aizsargā, gan papildina tā inovatīvo dizainu un industrijā vadošās funkcijas. Optimizējot HTC Sense 6, jaunais HTC Dot View tālruņa ietvars aizsargās ekrānu, tajā pat laikā retro, punktmatricas stilā rādot atjauninājumus un paziņojumus. Virzot sestā prāta funkcionalitāti soli tālāk ar dubultu pieskārienu būs iespējams aktivizēt Motion Launch vai apskatīt pulksteni un laika ziņas, kā arī saņemt informāciju par ienākošajiem ziņojumiem, e-pastiem vai zvaniem – tas viss nepieskaroties un neatbloķējot ekrānu. Visi ražotāji šobrīd domā par noderīgiem savu produktu aksesuāriem, bet šis HTC Dot View vāciņš tik tiešām izskatās interesanti. Protams, laiks rādīs cik tas ir ērts ikdienas izmantošanā.

    Foto autors: Kārlis Dambrāns (http://jy.lv/foto)
    Foto autors: Kārlis Dambrāns (http://jy.lv/foto)

    HTC One (M8) ieguvis lielāku 2600 mAh akumulatoru

    Inovācijas neapstājas, mainot cilvēku ieradumus telefonu bateriju izmantošanai. Jau ar oriģinālo viedtālruni HTC One (M7) HTC optimizēja enerģijas patēriņu, lai tālruni būtu iespējams maksimāli izmantot. Jaunais HTC One (M8) šajā ziņā ir devies vēl tālāk, nodrošinot, ka baterijas enerģija darbojas par 40% ilgāk. Lai arī parasts enerģijas taupīšanas režīms jau ir lieliska pieredze, tagad tas ir papildināts ar papildus enerģijas taupīšanas režīmu, kas ļauj baterijai darboties vēl ilgāk. Pēc pilnīgas uzlādes tā spēs darboties pat 14 dienas, ļaujot saņemt zvanus, ziņojumus un e-pastus – lieliski piemērots ceļojumiem. Pēc manuālas vai automātiskas aktivizēšanas, izmantojot tikai 20% enerģijas iespējams iegūt papildus 60 stundu gaidīšanas režīma laiku; izmantojot 10% enerģijas – 30 stundas; izmantojot 5% – 15 stundas. Šī īpašā baterijas saudzēšanas funkcija būs pieejama drīzumā.

    Šobrīd vairums viedtālruņu ražotāju savos produktos cenšas iestrādāt enerģijas saudzēšanas režīmus un pagaidām šajā ziņā gājis Samsung, kas jaunajā Galaxy S5 iestrādājis tādu baterijas saudzēšanas režīmu, kas telefona ekrānu burtiski padara “melnbaltu” un ļauj panākt patiešām ievērojamus enerģijas ietaupījumus.

    Telefons kļuvis vēl skaļāks

    Jaunais HTC One (M8) viedtālruņu skaņas pieredzi atkal pilnveido vēl vairāk. Jaunākā HTC BoomSound tehnoloģija rada padziļinātu, jaudīgu, kristāliski dzidru skaņu ar izteiktām skaņas niansēm, sākot no basiem līdz diskantam. Lai piedāvātu par 25% skaļāku skaņu nekā HTC One (M7) un neapdraudētu kvalitāti, jaunajam HTC One (M8) ir divi uz priekšu vērsti stereo skaļruņi ar jauniem pastiprinātājiem, pārveidota skaļruņu zona un pielāgots audio profils, kas uzlabo skaņas kvalitāti. 

    Pieejamība

    Ziemeļamerikas lielāko operatoru klienti jau šodien var iepriekšpasūtīt jauno telefonu un Verizon saviem klientiem jauno telefonu ir sagādājis iegādei jau šodien. Lasītāji ziņo, ka no šodienas jauno HTC One var uzreiz iegādāties arī Lielbritānijā. Latvijas HTC faniem gan mazliet būs jāpaciešas. Jaunais viedtālrunis HTC One (M8) Baltijas tirgū pie mobilo sakaru operatoriem būs pieejams no 2014. gada maija pelēkā, ledaini sudrabainā un zeltainā dzintara krāsā. Aptuvenā cena tirgū būs 600.00 līdz 700.00 EUR.

    Tehnisko parametru salīdzinājums ar konkurentiem

    Tā kā pagaidām vēl nav bijusi liela pieredze ne ar vienu no šim telefoniem, tad nav vērts runāt par to reālo darbību. Tomēr varam salīdzināt būtiskākās tehniskās nianses, lai saprastu kā šīs ierīces atšķiras. Jau tuvākajā laikā Kursors.lv varēs lasīt Samsung Galaxy S5 apskatu un

    Modelis HTC One (M8) Samsung Galaxy S5 Sony Xperia Z2
    Displejs 5″ 1080x1920px, 441 ppi, Super LCD3 5.1″ 1080x1920px, 432 ppi, Super AMOLED 5.2″ 1080x1920px, 424 ppi, IPS LCD
    Procesors 2.3 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330 videosistēma 2.5 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330 videosistēma 2.3 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330 videosistēma
    Operatīvā atmiņa 2 GB 2 GB 3 GB
    Iebūvētā atmiņa 16/32 GB + microSD (līdz 128 GB) 16/32 GB + microSD (līdz 128 GB) 16 GB + microSD (līdz 128 GB)
    Kameras 2 x 4 MP aizmugurējās, 5 MP priekšējā 16 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 20.7 MP aizmugurējā, 2.2 MP priekšējā
    Akumulators 2600 mAh 2800 mAh 3200 mAh
    Izmēri un svars 146.36 x 70.6 x 9.35 mm, 160 g 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 g 146.8 x 73.3 x 8.2 mm, 163 g

    HTC One (M8) būs spēcīgi jāspiež uz savu premium klases korpusu un dizainu, jo visādi citādi tam tehniski būs grūti konkurēt ar Samsung un Sony flagmaņiem, kas pie tam vēl ir putekļu un ūdens droši. Īpaši vārga vieta ir kameras, kas, lai arī ir interesantas no mārketinga viedokļa, tomēr diez vai uzņemto attēlu kvalitātes ziņā spēs konkurēt ar Galaxy S5 un Xperia Z2 superkameru radīto. Diemžēl HTC šodien nenoprezentēja arī savu viedpulksteni vai vismaz fitnesa aproci un arī šajā ziņā Samsung un Sony ir aizlekuši tālu priekšā. Bet jau tagad ir skaidrs, ka HTC pie šādiem produktiem strādā, jo nesen izziņotā Android Wear projektā ir pieminēts arī HTC.

    Ko tu domā par jauno HTC One un vai gribēsi to iegādāties brīdī, kad telefons būs nopērkams mūsu pusē?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    25.03.2014 19:40

    Nu no kļūdām viņi nav mācījušies, jo viņu 4MP uzņemtās bildes diez vai būs patīkami skatāmas piemēram uz Retina MacBook Pro 15 (ar 5MP ekrāna izšķirtspēju). Bet tā kopumā ļoti smuks aparātiņš.

    25.03.2014 20:10

    Mārketinga nodaļas veidotais apraksts ir vienkārši ģeniāli debils :) blinkfeed esot tapis vēl jūtīgāks un tagad laikam māk ne tikai šņukstēt, bet arī skaļi raudāt kristāliski dzidrās asaras acumirklīgi veidojot profesionāla izskata attēlus ar autofokusu.

    ///Armands
    25.03.2014 21:21

    Ļoti noderīgi, ka beidzot tā nopietni ir ķērušies klāt priekšējās kameras uzlabošanai. Patiesībā diezgan dīvaini, ka citu ražotāju flagmaņi vairāku gadu garumā ir tikuši tikai līdz 2 megapixeļiem.
    Kopumā ņemot, tās niecīgās atšķirības tehniskajos rādītājos ir pilnīgi nenozīmīgas, tāpat ikdienā lietojot gandrīz jebkura ražotāja flagmanis spēs izdarīt pilnīgi visu un ļoti ātri. Pieverot acis uz to, ka aizmugurējā kamera ir vājais posms, ja varētu atļauties, tad ņemtu šo HTC, vienkārši emociju ziņā.

    25.03.2014 22:09

    Izcils tālrunis. Liekas zinu, kas nomainīs manu M7… A varbūt pagaidīt M9, teorētiski tam vajadzētu būt 2015. Tieši tad, kad man beidzas kontrakts…

    TZM
    26.03.2014 00:01

    Mja, kā jau gaidīju.. tikai “Meh…” :/

    still rocking
    26.03.2014 01:19

    2600, paldies nē. tas ir kaut kas tik smieklīgi mazs, ka pat netiek izskatīts kā variants.
    Mazāk par 9300 kā note2 ZeroLemon nepiedāvāt , yeah still rocking :)

    Un vispār gaidu note4. ceru uz stereo skaļruņiem :)

    TZM
    26.03.2014 10:01
    Reply to  still rocking

    2600 Baterija tiešām ir parodija :D

    Ainārs
    26.03.2014 14:43
    Reply to  still rocking

    Muļķības. Miliampērstundas nav tik svarīgākais, svarīgākais ir softs. Un šis ir gandrīz vienīgais faktors, ko HTC ir uzlabojuši. M8 baterija turēs tikpat ilgi kā lielā Note 3 baterija un vairāk kā Xperia Z1 baterija (kas ir lielāka par One). Tā kā labāk vajag paskatīties baterijas testus, nevis tikai uz pliku ciparu.

    26.03.2014 01:22

    Izskatās, ka vēl joprojām Sony ir tas, kas interesē visvairāk.

    Ainārs
    26.03.2014 14:47

    Viss au būtu labi, bet atkal tie 4 MP (atvainojos – ultrapikseļi)! Lielākais M7 mīnuss netiek ņemts vērā, bet tā vietā tiek pielikta papildus (kas ir pamatā visnotaļ bezjēdzīga) 2. kamera.
    Var jau viņi gudri stāstīt, cik laba ir ultrapikseļu tehnoloģija, bet rezultāts jau rāda savu – One kamera ievērojami atpaliek no konkurentiem.
    Visādi citādi labs telefons, pievilcīgs dizains, labs softs, laba baterija, bet man kamera ir ļoti svarīgs faktors un līdz ar to es šāda telefona iegādi pat neapsvērtu. Patiesībā no jaunākajiem prezentētajiem Android tālruņiem vienīgais, kas spēj noturēt manu uzmanību ir Xperia Z2. Gan Galaxy S5, gan HTC M8 kopumā ir sagadājuši vilšanos.

    Aigars
    27.03.2014 10:58

    Nav jau ko gauzties, ja paskatās bildes, tad kamera nav slikta. ir ļoti daudz un interesantu filtru, kas bildes padara vēl labākas. Vidējam šāda telefona lietotājam ar liku likām, ja vajag kāzas foto, tad lūdzu DSLR kameras ar 10 zoomiem un profesionāls fotogrāfs. Un rezultāts būs 10x labāks kā ar labāko (nosacīti) Nokias Lumia kameru.

    anri
    29.03.2014 21:31

    Runā ka foto matrica M8 ir cita nekā M7, un tiem kas nobijās no 2600 baterijas paskatieties testu gsmarena,baterijas darbības laiks negaidīti labs.

    hatecer
    28.05.2014 19:03

    Lai iegutu latviesu valodu, ir kaut kads softs jaapdeito? Daudzos veikalos ir tikai ENG un RUS. :(

    Reklāma