Web Analytics
More
    Reklāma

    Astoņi kodoli šogad vēl viedtālruņos nespēs pilnībā iedzīvoties

    Jaunākie raksti

    Lai arī astoņu kodolu procesori lēnām ienāks viedtālruņu ikdienā kaut vai kopā ar Samsung Galaxy S5, tomēr analītiķi norāda, ka 2014. gads vēl nebūt nav uzskatāms par astoņu kodolu procesoru uzvaras gadu. Šādam apgalvojumam ir arī pamatojums.

    Pirmkārt – vairums ražotāju tikai 2013. gadā sākuši apgūt četru kodolu procesorus un lētie viedtālruņi vēl arvien iztiek ar diviem kodoliem. Vairāki viedtālruņu ražotāji ir uzsākuši taustīšanos astoņu kodolu procesoru virzienā, bet tie šobrīd nav īsti astoņu kodolu procesori, bet gan 4+4 kodoli. Četri ātri kodoli un četri energotaupīgi kodoli, bet tie nestrādā vienlaicīgi.

    Reklāma

    Procesoru ražotāji cenšas iekosties mārketinga pīrāgā un astoņu kodolu procesoru cenas ir daudz augstākas par četru kodolu modeļiem. Arī šis procesoru ražotāju solis attur viedtālruņu ražotājus no vēlmes skriet laikam pa priekšu. Lai jau apdedzinās tie citi…

    Otra lielā problēma ir pieprasījums. Viedtālruņu pircēji ir izglītoti vismaz šajā jomā un pastiprināti pēta modeļus, to darbības nianses un ieguvums no iztērētās naudas. Samsung Galaxy S5 nonāks pārdošanā 11. aprīlī, bet jau tagad tiek prognozēts, ka tas nespēs sasniegt Samsung Galaxy S4 rezultātus, nemaz nerunājot par Samsung Galaxy S3 uzrādītajiem pārdošanas apjomiem. Viedtālruņu tirgus  ir pārsātināts, pat Sony paziņojums par diviem flagmaņiem vienā gadā tika uzņemts kritiski.

    Tiek plānots, ka astoņu kodolu procesori masveidā būs pieejami tikai 2015. gadā. Protams, vairums ražotāju savos flagmaņos jau būs uzstādījuši astoņu kodolu procesorus, bet ne visi spēj vai vēlas tādus atļauties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma