Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla izlemj pārtraukt veidot Firefox pārlūka Windows 8 “moderno” versiju

    Jaunākie raksti

    Lietotnes mūsdienās ir skābekļa vietā ikvienam, kas veido platformas vai ierīces. Īpaši svarīgas tās ir jaunām platformām. To mums uzskatāmi parāda Windows Phone, kas nav spējusi raisīt pietiekami lielu izstrādātāju interesi un tāpēc globāli tās popularitāte aug ļoti lēnām. Līdzīgā situācijā ir vēl viens Microsoft produkts – Windows 8, kura jaunā “modernā” saskarne rada vienas vienīgas galvassāpes ne tikai sistēmas lietotājiem, bet arī izstrādātājiem un pašam Microsoft. Lietotņu radītāji nesteidzas radīt “modernās” Windows 8 lietotnes un tādējādi lietotājiem nav iemesla uzturēties šajā vidē. Šonedēļ jau rakstīju, ka ar lielām mokām līdz beta versijai tikusi VLC multimediju atskaņotāja “modernā” versija.

    Šonedēļ par “modernās” versijas izstrādes pārtraukšanu oficiāli paziņoja arī populārā tīmekļa pārlūka Firefox izstrādātājs Mozilla. Firefox projekta viceprezidents Džonatans Naitingeils (Jonathan Nightingale) Firefox blogā raksta, ka katru dienu pārlūka desktop versijas testē miljoniem cilvēku, bet “modernās” vides versiju izmanto knapi 1000 cilvēki. Tieši šāda mazā interese ir likusi apturēt divus gadus ilgušo Firefox “modernās” versijas izstrādi, jo uzņēmums nevēlas tirgū laist nenotestētu produktu. Padarītais darbs netiks pilnībā likvidēts, taču projekts uz nenoteiktu laiku tiks apturēts un izstrādātāji savas pūles veltīs citiem projektiem, kas spēj sasniegt lielākas lietotāju masas.

    Reklāma

    Tā ir ļoti slikta ziņa Microsoft, kam neizdodas ar Windows 8 jaunieviesumiem uzrunāt lietotājus un ar katru operētājsistēmas atjauninājumu nākas atkāpties no savas vīzijas par Windows nākotni. Es pats šobrīd testēju Surface 2 planšetdatoru un pieķēru sevi pie domas, ka “modernajā” vidē uzturos pavisam maz un pārsvarā darbojos desktop režīmā, kur sāpīgi izjūtu Windows RT ierobežotību. Microsoft ir visiem spēkiem jāstrādā ar programmatūras izstrādātājiem un jāpalīdz tiem radīt “modernās” Windows 8 lietotnes. Tikai tad šai platformai būs izredzes iemantot popularitāti!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.03.2014 10:28

    ja raksta: “Šonedēļ jau rakstīju”, tad būtu labi pie raksta norādīt tā autoru manuprāt. ja negribas norādīt autoru, tad jārakstā būtu “Šonedēļ portālā tika rakstīts” :)

    16.03.2014 10:37

    Kristap, es šo nesapratu “Lietotnes mūsdienās ir skābekļa vietā ikvienam, kas veido platformas vai ierīces”. Vari normālā IT valodā paskaidrot kas ko nozīmē? Kas ir lietotne domāta? :)
    Sorry, bet nesekoju valodnieku pūlēm samocīt valodu.

    Rihards
    16.03.2014 11:05

    Pilnīga taisnība, metro vidē man nesagādā neertības kāda spēle, skaips un tas arī laikam viss. Explorer pārlūks ir pilnīgi neērts (vismaz priekš manis) un tas pats attiecas uz audio, video atskaņotājiem. Labi ka office vel nav iestrādāts darbam tikai metro vidē. Pat nespēju tā uzreiz iedomāties kas spēj aizvietot desktopu!

    LOOK
    16.03.2014 11:50

    Iespējams būšu ko palaidis garām, bet vai Linux uz mobilām ierīcēm arī nav atdūries pret aplikāciju neesamību. Kaut kā nav dzirdama attīstība. Ja jau pat Microsoft nespēj pacelt mobilo projektu, tad ko lai saka tie kas atrodas tikai ceļa sākumā (Jomla vai Firefox).

    bhjhjb
    16.03.2014 12:47

    Centies but baigais valodnieks, bet lieto tik pretigus vardus ka GADŽETS UN STĀRTAPS. Acis svilst lasot.

    Gonzoo
    17.03.2014 08:43

    Pareizi , Firefox dara nav ko mērkaķoties pakaļ Microsoft murgiem!
    Win8 vislabāk apzīmē vārds – Useless

    vilnis
    17.03.2014 10:45

    manuprāt Windows Phone platformai ir visas lielākajai daļai nepieciešamās aplikācijas

    Krotow
    26.05.2014 09:57

    Mozilla’s izstrādātāji lika saprast, ka nav ko krustot odzi ar ezi – t.i. censties desktopā iespiest planšetes tipa interfeisu. Jo praksē pierādījies, ka to nevienam nevajag.

    Reklāma