Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijā bloķē Putina kritiķu tīmekļa vietnes

    Jaunākie raksti

    Krievija šobrīd okupē Ukrainu un izvērš propogandas karu gan pret saviem iedzīvotājiem, gan ārvalstīs – arī Latvijā. Tomēr nav maz Putina režīma kritiķu, kas savas domas nekautrējas paust gan dažādos pasākumos, gan internetā. Lai Krievijas iedzīvotāji netiktu pakļauti šādam Putima prāt nevēlamam saturam, Krievijā uzsākta Kremļa realizētas politikas kritiķu tīmekļa vietņu bloķēšana.

    Krievijā pēc Ģenerāprokuratūras pavēles vairs nav pieejamas Alekseja Navaļnija, Garija Kasparova, grani.ru un ej.ru tīmekļa vietnes. Šāds solis vistiešākajā mērā ierobežo vārda brīvības pamattiesību un uzskatāmi norāda, ka pēc klasisko mediju pārņemšanas Putins ar bloķēšanu cenšas ierobežot arī internetu. Krievijas varas iestādes tīmekļa vietņu bloķēšanu skaidro ar cīņu pret saturu, kas aicina uz nelegālām darbībām un piedalīšanos pret pastāvošo varu vērstos masu pasākumos.

    Reklāma

    Šīs nav vienīgās tīmekļa vietnes, kas bloķētas Krievijā. Šomēnes tika bloķētas arī vairākas Ukrainas aktīvistu tīmekļa vietnes, kurās to autori protestēja pret Krievijas militāro iejaukšanos Krimā.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mcLays
    14.03.2014 11:40

    Nav pa tēmu, šis raksts neatbilst portāla koncepcijai

    davfreim
    14.03.2014 11:59

    Krievi, paši sēž sūdos un grib visus vilkt pie sevis, lai tie arī sēdētu sūdos. Atbrīvotāji! Atbrīvos no visa, Ukrainu arī grib atbrīvot no flotes Krimā to vienkārši nozogot un piesavinoties.

    Reklāma