Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony SmartWatch 2 apskats

    Sony SmartWatch 2 ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem viedpulksteņiem. Tiesa, viedpulksteņi kopumā vēl ir pavisam "zaļi".

    Jaunākie raksti

    Ir pavisam skaidrs, ka 2014. gads būs viedpulksteņu gads. Jau pagājušajā gadā tika prezentēti vairāki interesanti viedpulksteņi un šogad vilcienā lec arī visi pārējie lielie tehnoloģiju tirgus spēlētāji. Tas arī ir saprotams, jo viedtālruņos šogad teju vairs nav nekādu sataustāmu un jūtamu inovāciju, tāpēc tehnoloģiju ražotāji cenšas attīstīt jaunas nozares. Viedpulksteņi savā patreizējā attīstības stadijā ir uzskatāmi par digitāliem aksesuāriem mūsu viedtālruņiem un spēj uz mazā ekrāniņa attēlot dažādus paziņojumus no telefona (e-pasti, īsziņas, kalendāra ieraksti u.c.), kā arī piefiksēt mūsu kustības, lai šo informāciju tālāk nodotu dažādām fitnesa aplikācijām. Var teikt, ka tieši aktīva dzīvesveida veicināšana ir viens no būtiskākajiem šādu produktu pārdošanas argumentiem. Pirms šāda viedpulksteņa iegādes ir jāsaprot, ka tās vēl ir diezgan “zaļas” ierīces un pat ja iespēju ziņā var šķist interesantas, vēl ir gana jēlas tehniskās attīstības ziņā. Piemēram, pagājušā gada nogalē prezentētais Samsung Galaxy Gear pie aktīvas lietošanas būs jāuzlādē teju katru dienu un Pebble viedpulkstenis dizaina ziņā vairāk atgādina nūģīgu rotaļlietu nevis gaumīgu laikrādi. Tiesa, situācija uzlabojas ar katru mēnesi un šie produkti tiek ļoti jūtami pilnveidoti. Piemēram, Samsung ir mācījies no Galaxy Gear kļūdām un jau šogad piedāvā jaunus viedpulksteņu modeļus, kurus darbina Tizen nevis resursprasīgais Android (to nosaukumā vairs nav “Galaxy” vārda). Pebble jaunākais modelis ir veidots no metāla un tādējādi krietni gaumīgāks. Tam ir arī sagatavots krietni ērtāk lietojams aplikāciju veikals.

    Kur šajā visā stāstā ir Sony vieta? Patiesībā Sony pie viedpulksteņu izstrādes darbojas jau sen un Sony SmartWatch 2 ir pēc kārtas trešais šī uzņēmuma radītais produkts. Īsu brīdi biju pamēģinājis abus pirmos modeļus un toreiz vairāk nomocījos ar tiem nekā guvu kaut kādu lietošanas prieku, tāpēc ar lielu interesi gaidīju SmartWatch 2. Jauno modeli ikdienā valkāju aptuveni mēnesi un man ir noformulējies savs viedoklis par šo ierīci. Tā īsumā varu pateikt, ka šis pulkstenis man patika un iespēju ziņā tas ir kaut kur pa vidu starp Samsung Galaxy Gear un Pebble. Arī turpmāk apskatā es daudz atsaukšos uz savu pieredzi ar Pebble un Galaxy Gear.

    Reklāma

    [youtube=http://youtu.be/ApW7oknVnLU]

    Sony SmartWatch 2 tehniskā specifikācija

    Displejs: 1.6 collu 220 x 176 pikseļu izšķirtspējas transflektīvais LCD
    Izmērs un svars: 42 x 9 41 mm, 122.5 g
    Baterija: 3-4 dienas pie aktīvas lietošanas
    Savienojumi: NFC, Bluetooth 3.0
    Savietojamība: Android ierīces sākot ar 4.0 (Ice Cream Sandwich) versiju
    Aizsardzība: ūdensdrošs (IP57)
    Cena: ap 125 eiro

    Sony SmartWatch 2 dizains un uzbūve

    Sony SmartWatch 2 ir smuks un labi kopā salikts produkts. Vizuāli tas atgādina pēdējā laika Sony viedtālruņus, piemēram, Sony Xperia Z. Tas ir pluss, jo liels vairums mūsdienu viedpulksteņu izskatās pārāk nūģīgi un pat bērnišķīgi. Arī Sony, protams, vēl tāls ceļš ejams, lai kaut attāli varētu līdzināties “nopietnajiem” rokaspulksteņiem, tomēr esošais dizains jau ir pietiekami labs, lai šāds produkts varētu būt interesants arī cilvēkiem, kas nerunā vieninieku un nullīšu valodā.

    2014-01-17 15.15.16

    Produkts ir iepakots diezgan netipiski lielā kastē un varētu šķist, ka komplektācija būs bagātīga. Tomēr tajā ir iekļauts tikai pats nepieciešamākais – viedpulkstenis, siksniņa, īss USB – microUSB lādēšanas kabelis un dokumentācija.

    2014-01-17 15.07.01 2014-01-17 15.05.03

    SmartWatch 2 pamatā ir 1.6 collu 220 x 176 pikseļu izšķirtspējas transflektīvais LCD. Tas nozīmē, ka displejs atstaro gaismu pat ar neieslēgtu apgaismojumu un tas ļaus saskatīt uz ekrāna notiekošo bez papildus enerģijas izlietošanas. Līdzīgi darbojas arī Pebble, taču tam apgaismojumu var ieslēgt pašūpojot roku. SmartWatch apgaismojumu var ieslēgt nospiežot ierīces labajā sānā novietoto pogu un nav iespējams nomainīt 3 sekunžu apgaismojuma ilgumu. Samsung Galaxy Gear aizmigušā stāvoklī vispār nerāda neko un katru reizi būs jāieslēdz displejs, lai apskatītu pareizu laiku (to arī var izdarīt pakratot roku). Tāpēc nav brīnums, ka Galaxy Gear darbības laiks ir tik īss. Sony produktam ar šo aspektu viss ir labi un ja pulksteni kādu laiku nekustināsim, tas vispār displeju izslēgs pilnībā. Tomēr atliks to mazliet pakustināt un uzreiz varēsim apskatīt pareizu laiku.

    Ja runājam par pašu displeju, tad tas ir diezgan Sony-isks. Proti, neizteiksmīgs un blāvs skatoties no sāniem. Tomēr situāciju glābj tā transflektīvā daba, kas ļauj vismaz laiku labi apskatīt arī saulainā dienā. 220 x 176 pikseļu izšķirtspēja (176 ppi) nav nekāda dižā un pat ātri uzmetot aci ekrānam var saredzēt pikseļu graudainumu. Šajā gadījumā tā varbūt nav liela problēma (diez vai lasīsim grāmatas uz tik maza ekrāniņa), taču augstākas izšķirtspējas displejs būtu patīkamāks acīm. Virziens ir pareizs un pieņemu, ka nākamais modelis jau būs aprīkots ar konkurētspējīgu displeju. Salīdzinājumam, Galaxy Gear ir tāda paša izmēra displejs, taču tam ir jūtami augstāka 320 x 320 pikseļu izšķirtspēja un OLED tehnoloģijas izmantošana pašu displeju padara krietni košāku un izteiksmīgāku.

    2014-01-17 15.07.0122
    No kreisās: izslēgts apgaismojums un ieslēgts apgaismojums

    Lai arī SmartWatch 2 nedarbina Android, to gluži kā tipisku Android ierīci var vadīt gan ar sānā novietoto metālisko Home, jeb mājas pogu, gan zem ekrāna izvietotajiem pierastajiem skārienjutīgajiem Android navigācijas taustiņiem. Tie ir diezgan mazi, bet var piešauties pie to spaidīšanas. Metāliskā mājas poga gan ir liela un sataustāma, kaut spiežas diezgan pasmagi.

    SmartWatch 2 ir lielāks un smagāks par savu priekšgājēju, taču mazāks un vieglāks par Samsung Galaxy Gear. Tiesa, šī gada Samsung Gear 2 viedpulksteņi ir kļuvuši krietni patīkamāki un jācer, ka arī praktiskāki. SmartWatch 2 ir ūdensdroša ierīce (IP57 sertifikāts) un tāpēc ar to varēsim nebaidīties staigāt lietus laikā vai pat ielekt piemājas dīķī. Protams, pirms visa veida slapjajām aktivitātēm svarīgi aizvērt lādēšanas pieslēgvietu un nevajadzētu ierīci iegremdēt ūdenī uz laiku ilgāku par pusstundu. Ierīcei nav ne mikrofona, ne skaļruņa, tāpēc uz korpusa nav vairāk nekādu caurumu. Pozitīvi, ka ierīces uzlāde ir veicama ar standarta microUSB kabeli un tādu mājās parasti ir ka biezs. Galaxy Gear ir jāizmanto speciāls lādēšanas ietvars un tas būtiski sarežģī ierīces uzlādes procesu.

    2014-01-17 15.10.152014-01-17 15.12.04 2014-01-17 15.10.30

    Sony SmartWatch 2 var nopirkt gan ar metāla, gan gumijas siksniņu. Cik man zināms, Latvijā oficiāli tiek izplatīts modelis ar metāla siksniņu, taču tirgotāji mēdz ievest arī pulksteņus, kam komplektācijā iekļauta gumijas siksniņa. Sony piedāvā arī dažādu krāsu gumijas siksniņas. Ja nepatīk abi varianti, tad var izmantot jebkuru citu sev tīkamu 24 mm siksniņu.

    sw2-your-choice-1880x597-b3352b737997a5ae6d0fa1d42f08cf57-940x298
    Sony SmartWatch 2 siksniņu izvēle

    Testa pulkstenis bija nokomplektēts ar melnu gumijas siksniņu un pēc nepilnu divu mēnešu ikdienas lietošanas secināju, ka tā pulksteni droši notur pie rokas, taču ir pietiekami plata un roka mēdz jūtami svīst. Izmantotā gumija ir diezgan mīksta, īpaši kad uzsilst. Man neradās šaubas par sprādzes izturību, taču divi gumijas riņķīši, kas pietur siksnas galu gan sāka kļūt vaļīgi un tas nozīmē, ka ar laiku siksnas gals vairs nebūs nofiksēts un leterēsies apkārt.

    2014-01-17 15.14.47 2014-01-17 15.14.52

    No sākuma paņemot rokā SmartWatch 2 domāju, ka pulksteņa izmērs ir pārāk liels. Tomēr pēc dažu nedēļu lietošanas varu teikt, ka tipiskai vīrieša cilvēka rokai izmērs ir OK. Varbūt sajūtu par lielo izmēru pastiprina ierīces kantainums, tomēr ikdienas lietošanā izmērs un svars ir pieņemams.

    2014-01-17 15.08.532014-01-17 15.09.02

    Tātad īsumā var teikt, ka Sony SmartWatch 2 ir vizuāli gaumīgs pulkstenis. Tas ir labi salikts kopā, neraisa aizdomas par tā izturību un liels pluss ir ūdensizturība. Pircējiem ir pieejama plaša siksniņu izvēle, kas ļauj piemeklēt ne tikai vizuāli atbilstošāko, bet arī ērtāko variantu. Palūkosimies kādas ir ierīces programmatūras iespējas. Uzreiz pateikšu, ka šajā ziņā viss nav tik rožaini.

    Sony SmartWatch 2 programmatūras iespējas

    [quote_right]Sony SmartWatch 2 nav pilnīgi nekāda iOS atbalsta[/quote_right]Sāksim ar būtiskāko. Sony SmartWatch 2 nav pilnīgi nekāda iOS atbalsta, tāpēc iPhone lietotājiem šis gaumīgais produkts diemžēl būs neaktuāls. Atliek gaidīt ilgi baumoto un solīto Apple iWatch. Sony šoreiz ir padomājis tikai par Android lietotājiem un ar pulksteni var savienoties ikviena Android ierīce, kas darbojas ar vismaz 4.0 (Ice Cream Sandwich) versiju. Tādējādi SmartWatch 2 iespēju ziņā ir pa vidu starp Pebble (darbojas ar iOS un Android ierīcēm) un Galaxy Gear, kas darbojas tikai ar dažām Samsung ierīcēm.

    Lai pulksteni savienotu ar telefonu, būs jāuzstāda Sony Smart Connect mobilo aplikāciju. Līdzīgi ir arī ar Pebble un Galaxy Gear, jo arī tiem ir vajadzīga speciāla aplikācija telefona pusē. Pulkstenis darbojas ar NFC un Bluetooth 3.0 bezvadu savienojumiem. Var mēģināt ieslēgt NFC telefona pusē, satuvināt abas ierīces (pulkstenim jābūt izslēgtam) un uz telefona būtu jāatveras Google Play aplikāciju veikalam un jāparāda mums Smart Connect aplikācija. Praksē gan tas ne vienmēr darbojas tik smuki. Tālāk jau Smart Connect izmantojam, lai pārvaldītu pulksteni un uzstādītu papildus aplikācijas uz pulksteņa. Aplikācijas pašas uzstādam no Google Play veikala, bet Smart Connect tās nosūta uz pulksteni. Jāņem vērā, ka Smart Connect aplikācijai uz telefona vienmēr jābūt ieslēgtai. Ja pulkstenis zaudē savienojumu ar Smart Connect, tad tā iespējas kļūst izteikti ierobežotas. Ierīci var izmantot kā pulksteni, hronometru un modinātāju.

    Kamēr testēju pulksteni man paspēja nomainīties vairāki telefoni un novēroju, ka uz Sony Xperia Z1 telefona Smart Connect darbojās labāk (ātrāk nosūtīja paziņojumus uz pulksteni) nekā uz citiem telefoniem (konkrēti šoreiz Nexus 5). Tās gan ir sekundes, taču atšķirība bija jūtama. Dažkārt ziņojumi mazliet kavējās un tad uz pulksteni sabira visi barā. Negaidītus savienojuma pārrāvumus es nekonstatēju un vismaz šādā ziņā viss darbojas kā nākas. Tā kā savienojumam tiek izmantota Bluetooth tehnoloģija, tad pulkstenis no telefona atslēgsies, ja ierīces attālināsim vienu no otras, piemēram, bez telefona aiziesim uz citu istabu. Atnākot atpakaļ gan ierīces atkal savienosies un to sajutīsim, jo pulkstenis par savienojuma izveidošanu paziņos novibrējot.

    unnamed882U0FA0 unnamed5MZ1R5TO unnamedL992AWQA

    Ierīces lietošana ir vienkārša un saprotama. Uzstādītās aplikācijas tiek attēlotas uzreiz uz ekrāna un ja ar vienu ekrānu par maz, tās pildās nākamajos. Paslidini ar pirkstu pa labi vai pa kriesi un tiksi pie pārējām aplikācijām. Aplikācijām, kurām var būt kaut kādi paziņojumi, tie tiek attēloti ar dzelteniem bumbuļiem. Ekrāna augšpusē varam apskatīt baterijas uzlādes līmeni, pareizu laiku un savienojuma statusu. Pavelkot augšējo joslu uz leju, tiksim pie visiem paziņojumiem. Principā var teikt, ka SmartWatch 2 būs saprotams tiem cilvēkiem, kas kādu laiku ir padarbojušies ar kādu viedtālruni. Te netiek izgudrots kosmoss un salīdzinot ar Pebble vai Galaxy Gear Sony produkts no lietošanas viedokļa ir vislīdzīgākais viedtālruņiem.

    2014-01-17 15.12.19

    Sony saka, ka šobrīd ir pieejamas jau vairāk nekā 300 pulkstenim sagatavotas aplikācijas un vairāk nekā puse no tām ir pielāgotas SmartWatch 2. Ir pieejamas oficiālās Gmail, Facebook, Twitter aplikācijas, bet ir vesels lērums citu maksas un bezmaksas aplikāciju, kas pulksteni var padarīt pat diezgan funkcionālu (lasi, apnicīgi vibrējošu). Uzreiz gan vēlos pabrīdināt, ka vairums aplikāciju ir bezjēdzīgas un gļukainas. Īpaši kretinējoša ir mūzikas kontroles aplikācija, kas ir totāli gļukaina (dziesmas nepārslēdzas plūdeni, dažkārt rādās nepareizs albuma vāciņš vai pat abas ierīces zaudē savienojumu viena ar otru). Reāli noderīgas un lietojamas aplikācijas būs kādas 10 reizes mazāk.

    Ne SmartWatch 2, ne citiem līdzīgiem viedpulksteņiem nevajadzētu piedēvēt pārāk lielas iespējas. Būtībā tie ir viedtālruņa “pagarinātāji”, kas no telefona dažādajām aplikācijām savāc paziņojumus un attēlo tos uz pulksteņa ekrāna. Tādējādi mēs varam uzmest aci pulkstenī un saprast vai ir jēga vilkt laukā telefonu, lai atbildētu uz kādu īsziņu, e-pastu vai sociālo tīklu ziņu. Ir jārēķinās, ka paziņojumi ne vienmēr laicīgi atceļo uz pulksteni un pat ja atceļo, tad pārsvarā ar tiem neko daudz nevar iesākt, tik vien kā izlasīt. Piemēram, Gmail aplikācija parādīs sūtītāja informāciju, mazu teksta izrāvumu un ar to arī aplikācijas noderīgums beigsies. Mēs pulkstenī nevaram izlasīt ne pilno e-pasta tekstu, ne veikt ar to kaut kādas darbības. Tik vien kā gūt priekšstatu par to vai ir nepieciešamība vilkt laukā telefonu.Līdzīgi ir arī ar sociālajiem tīkliem. Ir gatavas Twitter un Facebook aplikācijas, kas prot attēlot īsus ziņojumus. Vairāk jēgas īsti no tām nav, jo pilnā apmērā tekstu neizlasīsim un uz ziņās iekļautajām tīmekļa saitēm tāpat neuzspiedīsim (pulkstenim nav tīmekļa pārlūka).

    Lai arī pulkstenim nav ne mikrofona, ne skaļruņa un ar to nevar runāties kā ar Galaxy Gear, tomēr zvanus pacelt un noraidīt mēs no pulksteņa varēsim. Noraidot zvanu varam izvēlēties zvanītājam nosūtīt arī kādu iepriekš sagatavotu SMS un pat paši to izveidot (piemēram, “Nevaru runāt, atzvanīšu pēc mirkļa”. Pati runāšana gan notiks ar telefonu un tāpēc šāds pielietojums visdrīzāk būs tikai tad, ja izmantojam Bluetooth bezvadu sistēmu, piemēram, auto braucot pie stūres. Patiesībā auto vadot man bija vislielākā jēga no šādas ierīces, jo drošāk ir uzmest aci pulkstenim nekā ķert pie rokas telefonu un lūkoties kas tur notiek.

    Ja runājam par ciparnīcas dizainiem, tad arī te viss nav nemaz tik pasakaini. SmartWatch 2 piedāvā piecus digitālos un analogos ciparnīcu dizainus, taču šim pulkstenim nevar vienkārši uzstādīt jaunus ciparnīcu dizainus kā Pebble. Google Play aplikāciju veikalā ir pieejamas atsevišķas aplikācijas, kas uzvedas kā pulksteņi, taču tās nav ciparnīcu dizainu un lai tās darbinātu visu laiku būs jāieslēdz pulkstenis. Sony gan sola pievienot jaunus dizainus.

    2014-01-17 15.14.03

    SmartWatch 2 pircēji tiek arī pie fitnesa aplikācijas Runtastic pro versijas, tomēr no šī pulksteņa nekāds dižais fitnesa kompanjons nesanāks. Šādiem nolūkiem labāk skatīties attiecīgo Nike, Fitbit, Garmin u.c. produktu virzienā.

    Pulksteni var izmantot arī par modinātāju, taču SmartWatch 2 nav iebūvēts skaļrunis un vienīgā skaņa, ko tas var dabūt laukā, ir no vibromotora. Lieliem miegamicēm šāds risinājums nederēs, taču dažus rītus man izdevās pamosties no tā, ka blakus uz naktsgaldiņa vibrēja pulkstenis.

    2014-01-17 15.13.02

    Ātrdarbība un baterija

    SmartWatch 2 darbina 180 MHz vienkodola procesors un lai arī varētu šķist, ka tas nav nekas dižs, ierīce darbojas pietiekami naski. Es nevaru liekot roku uz sirds teikt, ka pilnīgi visas darbības būs plūdenas, taču kopumā ierīce ir patīkami lietojama. Brīžiem gan var just, ka displejs ne pārāk labi reģistrē mūsu pieskārienus un būs situācijas, kad ar pirmo reizi neizdosies palaist kādu aplikāciju vai pāršķirt ekrānu. Ar to būs jāiemācās sadzīvot, jo ierīcei nav balss komandu kā Galaxy Gear.

    Ja Galaxy Gear mūs apbēdināja ar savu mazo darbības laiku (aktīvi izmantojot jālādē katru dienu), tad SmartWatch 2 pie vidēji aktīvas lietošanas izvilks savas divas līdz trīs dienas. Ja atslēgsim vibrācijas režīmu un ierobežosim paziņojumu skaitu, tad izvilksim pat visas četras dienas. Pebble ir vēl dzīvīgāks, taču arī šāds SmartWatch 2 rādītājs ir labs. Pozitīvi, ka SmartWatch 2 var pilnībā uzlādēt aptuveni pusstundas laikā. Un nevaru vēlreiz neuzsvērt, ka ierīces lādēšana notiek ar standarta microUSB kabeli. Jēj!

    Kopsavilkums

    Pērkot šāda tipa ierīci, jāsaprot, ka tās visas šobrīd ir vēl pavisam “zaļas”. Vēl pirms diviem gadiem nebija gandrīz neviena šāda produkta un šogad vairums ražotāju izlaiž savus pirmos viedpulksteņu modeļus. Jā, Sony ir sācis darbu krietni ātrāk nekā citi un to var just pēc SmartWatch 2 nostrādātības pakāpes, tomēr kopumā šīs ierīces atgādina viedtālruņus to pašā attīstības sākumā. Šobrīd viedpulksteņi vēl ir vairāk entuziastiem aktuāli nevis masu produkti.

    Personīgi man SmartWatch 2 tīri labi patika, jo tam ir gaumīgs dizains, tas nebīstas ūdens un spēj nodrošināt pieklājīgu darbības laiku. Arī cena ir adekvāta par šāda tipa un iespēju ierīci. Tomēr es šo pulksteni nepirkšu, jo man ir svarīgi, lai tas spēj darboties gan ar Android, gan iOS ierīcēm. Telefoni tomēr mēdz mainīties biežāk nekā pulksteņi. Ja es šobrīd sadomātu pirkt viedpulksteni, izvēlētos jauno Pebble Steel. Tomēr, ja esi Android ierīces lietotājs un vēlies paeksperimentēt ar šādu produktu, tad Sony SmartWatch 2 būs viens no labākajiem mūsu pusē nopērkamajiem viedpulksteņiem. Ja esi Sony produktu fans, tad šī ierīce ir obligāti nopērkamo statusā!

    Pozitīvais:
    • Pievilcīga cena
    • Gaumīgs dizains un kvalitatīvs korpuss
    • Ūdens un putekļu drošs
    • Vienmēr rāda pulksteni (bez drastiskas baterijas tērēšanas)
    • Pieklājīgs darbības laiks (3-4 dienas)
    • Plašs nomaināmu siksniņu klāsts

    Negatīvais:
    • Savietojams tikai ar Android ierīcēm
    • Ierobežots sakarīgu un stabilu aplikāciju klāsts

    Sony SmartWatch 2 cena Latvijas interneta veikalos

    Sony SmartWatch 2 ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem viedpulksteņiem. Tiesa, viedpulksteņi kopumā vēl ir pavisam "zaļi".

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    6
    Iespējas
    5
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mrserge
    14.03.2014 00:59

    Ir kāds konkrēts iemesls uzskatīt, ka kaut kāds iPulkstenis vispār tiek veidots? Manuprāt Android dzelžu izstrādātāji šo baumu žļembā jau vairāk kā gadu ik reizi, kad iznāk kāds jauns viedpulkstenis. Un es joprojām pieturos pie konservatīvisma, ka rokas pulkstenim ir jākalpo bez jebkādas iejaukšanās vismaz pāris gadus, nevis dažas dienas.

    14.03.2014 08:31

    Reāli prasītos iespēja tomēr izlasīt pilnu ziņas tekstu. Ok, skrienot vakara riksīti, diez vai kaut ko lasīsi, bet, piemēram, braucot ar moci, pie krustojuma var paspēt gana daudz izlasīt, tad braucot izdomāt atbildi un pēc laiciņa atzvanīt vai izvilkt telefonu un atbildēt rakstiski. Ne vienmēr apgrieztais ievada teksts ir gana izsmeļošs. Sākotnēji tiku domājis, ka šāds verķis noderētu arī automašīnā, taču nupat sāk likties, ka nē, braukšanas laikā tāpat neskatīšos – braucu tik dinamiski, ka lūrēt pulstenī notifikācijas būtu neprāts, tam vienkārši nav laika. Savukārt, stāvot pie sarkanā, nav nekādu problēmu palūrēt telefonā un izlasīt ienākušo e-pastu pilnā apmērā.

    Klau, kā telefona baču ietekmē apstāklis, ka visu laiku jābūt ieslēgtam zilzobim? Un vai caur zilzobi var būt pieslēgts vienlaikus kads gudrais telefons, gan bezvadu austiņa? Šim salikuma varētu būt jēga uz moča – paskaties pulkstenī, kas zvana, atbildi un runā. Tik vien kā ķiveri ar iebūvēto zilzobja austiņu vajag, jo likt katru reizi atsevišķi ausī ātri vien pieriebsies.

    SonyMobileLatvija
    14.03.2014 13:15

    Jā – dorši var lietot vairākas BT ierīces vienlaicīgi un SW2 neatslēdzas, kad lieto brīvroku sietēmu – tur loģika ir sekojoša – SW2 Telefons cita BT ierīce.
    SW2 saņem no telefona ziņu, ka ir ienākošais zvans – mēs pieņemam lēmumu un izmantojot SW2 nosūtam ziņu uz telefonu ko darīt tālāk -> ja paceļam zvanu tad attiecīgi telefons aktivizē BT austiņu, bet mēs tai pat laikā varam saņemt SMS vai epastus – un te jau parādās ideālā pievienotā vērtība no SW2 – sarunas laikā – atri un ērti redzam kāda info ir atnākusi.

    P.S. Parasti telefoni spēj atbalstīt 3-5 ierīces vienlaicīgi problemātiskāk ir izdomāt kas tās varētu būt par ierīcēm jo 2 brīvroku sistēmas vienlaicīgi pieslēgt īsti telefons neatļau, bet SW2; BT austiņa un Mašīnas oriģinālā BT sistēma man ir izdevies savienot – tiesa – līdz galam neesmu doršs vai austiņa un mašīna ir visu laiku savienota, jo tās nestrādā paralēli, bet ir iespēja pie aktīva zvana izvēlēties ar kuru no ierīcēm atbildēšu… teorētiski varu kādu dienu pamēgināt pieslēgt BT peli un klavieri, bet tas jau cits stāsts…. ;)

    kk
    28.03.2014 11:17

    “Ir pavisam skaidrs, ka 2014. gads būs viedpulksteņu gads” – ko tādu var teikt tad, ja tas būtu dižpārdoklis. Bet tā nebūs… tas vienmēr būs šauras nišas produkts, kuru visādi uzbāzīgi centīsies uzspiest lielākam cilvēku lokam.

    Āmen.

    Reklāma
    Sony SmartWatch 2 ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem viedpulksteņiem. Tiesa, viedpulksteņi kopumā vēl ir pavisam "zaļi".Sony SmartWatch 2 apskats