Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung patentējis viedtālruņa ekrānu ar 21:9 malu attiecību

    Jaunākie raksti

    Jaunumi no ASV patentu biroja liecina, ka Samsung spēruši interesantu soli un pat spējuši saņemt patentu viedtālrunim, kura ekrāna malu attiecība ir 21:9. Tas nozīmē tikai to, ka nākotnē iespējams no Samsung sagaidīt daudz garākus, izstieptākus viedtālruņus, kuru ērts pielietojums man ir diezgan liels noslēpums.

    Šobrīd viedtālruņu ekrāna standarts skaitās 16:9 – 1080p un 720p izšķirtspējas ir tieši 16:9 un jau dažreiz tiek saņemtas sūdzības, ka dažādu iemeslu dēļ nav iespējams ar īkšķi sasniegt ekrāna pretējo augšējo stūri. 21:9 būs īstens cīsiņfons, tas būs garš un tievs. Šobrīd ik pa laikam kāds televizoru ražotājs sadūšojas izgatavot pa vienam modelim ar 21:9 izšķirtspēju, bet diez vai tie kļūst par dižpārdokļiem cenas un pielietojuma dēļ. Te gan jāatzīmē, ka daudzas filmas, lai arī teorētiski skaitās 16:9, tomēr ir ar melnām malām augšā un apakšā un 21:9 šīs melnās malas izskauž vai gandrīz izskauž. Bet tas neattiecas uz absolūto vairākumu TV pārraižu un seriālu, kas vēl salīdzinoši nesen pārņēmuši 16:9 standartu.

    Reklāma

    Cerams, ka Samsung ir kāds labs plāns kur pielietot garenas formas viedtālruņus. Es pagaidām atļaujos palikt skeptisks. Kādas ir jūsu domas, lasītāji?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    13.03.2014 14:47

    Lasītāji domā, ka Samsung šeit vienkārši “pierezervē” patentu, lai nākotnē to potenciāli varētu izmantot.
    Vēl viņi domā, ka tuvākajā nākotnē viedtālruņa ekrāns izmantos visu pieejamo laukumu – bez augšējām un apakšējām malām.

    KKTK
    13.03.2014 16:47

    Pegriežam to tāfelīti horizontāli un dabūjam ar abiem īkšīem darbināmu ierīci. Vai tā būs tikai spēlēm, vai īpaši pielāgots OS spēs arī ko citu, bet kāpēc ne. Varbūt tā būs TV pults ar ko var arī piezvanīt.

    16.03.2014 09:21

    Viens jautājums – priekš kam tas viss?

    Reklāma