Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmie Ubuntu viedtālruņi maksās 140 līdz 300 eiro

    Jaunākie raksti

    Pirmie Ubuntu darbinātie viedtālruņi pārdošanā nonāks jau šogad un tos ražot piekrituši tādi mūsu pusē mazāk zināmi tehnoloģiju ražotāji kā BQ (Spānija) un Meizu (Ķīna). Ubuntu platformas veidotāja uzņēmuma Canonical dibinātājs Marks Šatlvorts (Mark Shuttleworth) paziņojis, ka pirmie Ubuntu viedtālruņi maksās 140 – 300 eiro, jeb 200 – 400 ASV dolāru robežās. Tās ir ierīču pilnās cenas bez operatoru atlaidēm. Ražotāji un operatori gan patur iespēju bilst pēdējo vārdu konkrēto ierīču fināla cenas ziņā, taču šis Marka izteikums norāda uz to Canonical vēlmi radīt skaistas un ātras vidējās klases ierīces. Tas gan ir saprotams, jo Canonical lielā nākotnes vīzija ir radīt mobilās ierīces, kas var darboties arī kā personālie datori, ja tiem pieslēdzam klāt monitoru, peli un tastatūru. Marks arī par plusu vērtē to, ka Ubuntu uz telefona nonāk tik vēlu salīdzinot ar Android un iOS, jo tas ļāvis palūkoties uz abu platformu pieļautajām kļūdām. Viņš sacījis, ka Android nav būvēts, lai darbotos arī kā datora operētājsistēma un tam liela vērība piegriezta izstrādājot Ubuntu.

    Jau iepriekš vēstīts, ka pagājušajā gadā Canonical centās savākt 32 miljonus ASV dolāru, lai radītu paši savu premium klases viedtālruni Ubuntu Edge. Un lai arī šim cēlajam mērķim ziedot naudu izlēma >25 00 cilvēki, tomēr visu summu tā arī neizdevās savākt un projekts tika atcelts. Tomēr šis projekts sacēla milzu ažiotāžu un palīdzēja vēsti par Ubuntu telefonos aiznest lielam skaitam tehnoloģiju interesentu.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    13.03.2014 15:09

    Mana prognoze (ciktāl es sekoju līdzi Ubuntu Touch) – šogad tirgū tomēr neparādīsies telefoni ar Ubuntu Touch, bet tikai nākamā gada pirmajā ceturksnī.

    Reklāma