Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung un Microsoft pievienojas Wireless Power Consortium

    Jaunākie raksti

    Samsung un Microsoft vakar paziņojuši, ka abi tehnoloģiju giganti pievienojas Wireless Power Consortium. Wireless Power Consortium ir uzņēmumu kopums, kas bezvadu uzlādei izmanto Qi lādēšanas standartu. Bezvadu uzlādes standartizēšana ir iegājusi nevēlamā gultnē, jo bija trīs lieli bezvadu uzlādes “grupējumi” – Wireless Power Consortium (WPC), Alliance for Wireless Charging (A4WP) un Power Matters Alliance (PMA). A4WP jau ir piekrituši apvienot spēkus ar PMA, lai samazinātu bezvadu uzlādes iespēju sadrumstalotību.

    Interesanti, ka Samsung ir viens no Alliance for Wireless Charging dibinātājiem un pievienošanās Wireless Power Consortium ir negaidīts solis. Redzēsim, ko turpmāk Samsung izmantos savos viedtālruņos. Piemēram, Galaxy S4 un S4 Active ir pieejama bezvadu uzlāde ar atsevišķi nopērkamu un pievienojamu uzlādes plāksnīti zem aizmugures vāciņa. LG savos Nexus 4 un Nexus 5 aktīvi atbalsta bezvadu uzlādes iespējas.

    Reklāma

    Microsoft solis ir tikai loģisks, jo Nokia viedtālruņi jau izmanto WPC Qi standartu. Pastāv iespēja, ka kārtējo reizi nāksies iejaukties Eiropas Savienībai. Tā jau ražotājiem uzspieda ieviest vienotu microUSB uzlādes standartu, iespējams, drīzumā kārta būs bezvadu uzlādes standartizēšanai. No patērētāju un lietotāju viedokļa tas būtu tikai atbalstāmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zoltners
    13.03.2014 11:46

    Un ko par visu šito “indukciju” saka dakteri, īpaši onkologi? Nekā jau laba nav, jo visas šīs bezvades uzlādes tehnoloģijas no tāda viedokļa, man šķiet, ir identiskas. Iespējams, paranoja, bet labprāt paklausītos viedokļus.

    Kursors.lv
    13.03.2014 11:56
    Reply to  Zoltners

    Es gan neesmu dakteris, bet konkrētā tehnoloģija ir relatīvi droša. Uzlāde notiek tikai brīdī, kad savietojamas ierīces tiek novietotas blakus. Proti, ja telefonu noceļam nost no lādētāja, tad uzlādes process tiek pārtraukts. Situācija paliks problemātiskāka, kad nonāksim līdz indukcijas uzlādei, kad ierīces uzlādēsies no viļņiem visā telpā nevis tikai noteiktā mazā reģionā virs lādētāja.

    Reklāma