Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pieaug radioamatieru skaits

    Jaunākie raksti

    VAS „Elektroniskie sakari” pagājušajā nedēļā izsniedza apliecības kārtējo radioamatieru eksāmenu nokārtojušajiem reflektantiem. Līdz ar to Latvijā kopējais radioamatieru skaits sasniedz jau 339 cilvēkus, kas ir par 14% vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Jāmin, ka radioamatierisms kļūst arvien populārāks Latvijā tieši kā vaļasprieks, kad cilvēki, izmantojot dažāda veida radio sakaru aparatūru, sazinās savā starpā ar radioviļņu starpniecību.

    Šogad pirmo reizi eksāmens norisinājās izmantojot datortehniku un VAS „Elektroniskie sakari” pielāgotu specializētu eksaminēšanas datorprogrammu, līdzīgi kā eksāmenus kārto autovadītāja apliecības izsniegšanai. Šogad eksāmeniem bija pieteikušies 6 reflektanti no dažādiem Latvijas reģioniem.

    Reklāma

    Rinalds Ritmanis, VAS „Elektroniskie sakari” Radiofrekvenču plānošanas nodaļas vadītājs: „Radioamatierisms kā sazināšanās un sevis pilnveidošanas veids joprojām piesaista daudzu cilvēku interesi. Latvijā tā popularitāte balstās uz cilvēku entuziasmu, un tas attīstās tieši kā vaļasprieks. Ļoti populāras ir radioamatieru sacensības nacionālā un starptautiskā mērogā, kuru mērķis ir nodibināt pēc iespējas tālākus radiosakarus ar iespējami daudzām valstīm dažādās frekvencēs. Šajā jomā Latvijas radioamatieriem ir ļoti labi starptautiski sasniegumi.”

    „Elektroniskie sakari” darbinieki jaunajiem radioamatieriem pēc radiostaciju ierīkošanas izsniegs radiostaciju lietošanas atļaujas, lai ēterā skanētu jauni izsaukuma signāli, kas pasaulē būs atpazīstami ar Latvijas burtiem – YL.

    VAS ”Elektroniskie sakari” pārvalda radiofrekvenču spektru, plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu un nosaka radiofrekvences piešķīrumus radioiekārtu darbībai, sniedz elektromagnētiskās saderības un numerācijas nodrošināšanas pakalpojumus, veic darbības radiotraucējumu novēršanai. “Elektronisko sakaru” speciālisti regulāri sadarbojas ar citu valstu sakaru administrācijām un piedalās nozares starptautisko institūciju un organizāciju darbā, kā arī lepojas ar starptautiska līmeņa ekspertiem, kas jau daudzus gadus nodrošina, lai katrs Latvijas radio, televīzijas, interneta un mobilo sakaru lietotājs tiktu pasargāts no sakaru traucējumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma