Web Analytics
More
    Reklāma

    Android planšetdatoru pārdošanas apjomi apsteidz iPad 2013. gadā

    Jaunākie raksti

    Pārsteidzoši ilgi notikums lika gaidīt, bet beidzot Android planšetdatoru pārdošanas apjomi ir pārsnieguši iPad apjomus. 2013. gads ir iezīmējis šo lūzuma punktu. Iepriekš tika prognozēts, ka iPad kā tirgus absolūtu līderi varēsim godāt vismaz līdz 2015. gada sākumam, bet oficiālie dati liecina par ko citu. Ar 121 miljonu pārdotu planšetdatoru Android izvirzās vadībā un nodrošina 61.9% no visiem pasaulē pārdotajiem planšetdatoriem. Apple iPad pārdoti 70 miljonos vienību un iegūst 36% no tirgus daļas.

    Jāatzīmē, ka šie dati ņemti no oficiāliem avotiem, kas nozīmē tikai to, ka netiek ierēķināti planšetdatori, kuros nav Google Play veikala. Tātad liela daļa no lētajiem Ķīnas planšetdatoriem nav iekļauta šajā statistikā.

    Reklāma

    Tāpat par labu Android nerunā peļņas gūšana, jo milzīgo pieaugumu nodrošina lētie planšetdatori. Salīdzinoši Apple pieaudzējis iPad pārdošanas apjomus par “tikai” nepilniem 9 miljoniem vienību, ja salīdzina ar 2012. gadu, bet peļņa no tiem ir milzīga.

    Microsoft planšetdatoru tirgus daļa pieaugusi no 1% uz 2.1% un diez vai drīzumā redzēsim to pakāpjoties virs 5%, jo Apple un Android planšetdatori kļūst arvien populārāki un tas spiež Microsoft tirgus daļu arvien vairāk. Microsoft ir pārdevis četras reizes vairāk planšetdatoru 2013. gadā, ja salīdzina ar 2012. gadu, bet pieaugums kopējā planšetdatoru tirgū ir tikai 1%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    04.03.2014 17:09

    Un cik daudz tur ir tādu sūdi kā GoClever Tab utt.?

    Reklāma