Web Analytics
More
    Reklāma

    Tethercell – “gudrā” baterija, ko var vadīt no telefona

    Jaunākie raksti

    Es nezinu kā jums, bet man ik pa laikam gadās situācijas, kad vēlos paskatīties TV vai paspēlēt videospēles, bet pultij un kontrolierim ir izlādējušās baterijas. Mājās, protams, liekas baterijas neturu un šīs izklaides nākas nomainīt uz ko citu. Tādos momentus es aizdomājos par baterijām, kas pašas prastu man laicīgi paziņot par to, ka drīz izbeigsies. Mēs tomēr dzīvojam laikā, kad ar telefonu var izdarīt tik daudz un noteikti ir jābūt veidam kā tikt galā ar nešpetnajām baterijām. Tethercell produkta ideja ir ļoti tuva tam, ko man vajag.

    [vimeo=http://vimeo.com/53823785]

    Reklāma

    Tethercell patiesībā ir 35 ASV dolārus vērts AA tipa pirkstiņu baterijas (“lielais pirkstiņš”) izmēra ietvars, kurā var ievietot AAA tipa pirkstiņu bateriju (“mazais pirkstiņš”). Pašā ietvarā ir iestrādāts mikroshēmu komplekts, kas ļauj sazināties ar citām ierīcēm izmantojot Bluetooth bezvadu savienojumu. Produkta izstrādātāji jau ir sagatavojuši iOS un Android aplikācijas ar kurām var attālināti (līdz 100 metriem) ieslēgt un izslēgt bateriju (un tādējādi to barojošas ierīces) un saņemt paziņojumus par to, ka baterija drīz izlādēsies. Ar aplikāciju var kontrolēt vairākas baterijas uzreiz, kā arī iestatīt taimerus, kad ieslēgt vai izslēgt baterijas (ierīces). Ietvars pats patērē ļoti maz enerģijas un ar vienu AAA tipa bateriju pietiks, lai tas darbotos vismaz pusgadu. Vairāk par produkta tehniskajām niansēm var izlasīt Indiegogo projekta lapā (Tethercell savāca nepieciešamās finanses). Starp citu, Tethercell izstrādātāji iepriekš strādājuši uzņēmumā Space Exploration Technologies (SpaceX), kur veidojuši dažādas sistēmas Falcon 9 raķetei.

    3-screens_photoshop1 copy (1)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    28.02.2014 21:38

    Diemžēl lielākā daļa jaunās pultis ir ar AAA tipa baterijām darbināmas!

    01.03.2014 11:02

    Ideja nav slikta, bet būtu lētāka tā baterija, 35 dolāri, padārgi :( jāparēķina, cik ilgā laikā atpelnīsies… vismaz pultīs man vienu vai pat vairākus gadu darbojas baterijas, tā kā šis varinats pultīm nebūs labākais risinājums!

    Reklāma