Web Analytics
More
    Reklāma

    Opera Max palīdzēs ietaupīt mobilos datus

    Jaunākie raksti

    Ir skaidrs, ka mobilās ierīces mūsu dzīvēs ir ienākušas uz palikšanu un tāpat ir skaidrs, ka tās ir diezgan bezjēdzīgas bez datu pieslēguma. Piekritīsiet taču, ka viedtālrunis bez pieslēguma internetam ir diezgan skumja ierīce un katru reizi salecas sirds, kad no operatora saņemam īsziņu par to, ka drīz beigsies mūsu izvēlētais datu plāns. Tā kā bez datiem vairs nu nekādīgi, nākas tērēties. Patiesībā šī problēma bija aktuāla jau tajos laikos, kad mobilo telefonu spēja pieslēgties internetam bija visnotaļ lēna un ierobežota. Es pieņemu, ka daļa lasītāju atceras Opera Mini tīmekļa pārlūku, kas pat uz vienkāršiem telefoniem darīja brīnumu lietas – saspieda datus un tādējādi samazināja mūsu tēriņus.

    Ir nomainījušās gan ierīces, gan tehnoloģijas un datu patēriņš tikai pieaudzis. Ja pirms 10 gadiem šķita, ka 50 MB ir zvērīgi liels datu apjoms, tad šobrīd kaut cik komfortabli jūtamies ar 1 GB datu plānu uz mēnesi. Opera ir sagatavojis jaunu datu saspiešanas pakalpojumu Opera Max, kas pagaidām pieejams Android ierīču lietotājiem (nepieciešama Android 4.0 vai jaunāka ierīce). Uzstādot šo aplikāciju, starp telefonu un Opera serveriem tiek izveidots drošs VPN (Virtual Private Network) savienojums un visas mūsu darbības internetā tagad ceļo caur Opera serveriem. Tajos tiek saspiestas gan tīmekļa vietnes ar visām bildēm un video, gan dažādu citu aplikāciju (piemēram, Twitter, Vine, Instagram u.c.) radītā informācija. Opera Max neaiztiks šifrētos datus.

    Reklāma

    [youtube=http://youtu.be/sro-vMGMWgw]

    Protams, jārēķinās, ka var palielināties laiks līdz mājaslapas atvēršanai un samazināties multimediju satura kvalitāte, tomēr datus šādi ietaupīt var. Tāpat ir jāuzticas Opera, jo mūsu dati tagad plūdīs caur tās sistēmām. Aplikācija ir vienkārši lietojama un vizuāli saprotamā veidā parādīs cik daudz datus izmanto mūsu iecienītās aplikācijas un redzēsim mūsu ietaupījumu.  Pagaidām Opera Max lietošana ir bezmaksas, tomēr varam sagaidīt pa kādai reklāmai un noteikti nevajadzētu aizmirst, ka šajā pasaulē nekas nav pilnībā bez maksas un ja mēs nemaksājam par kādu pakalpojumu, tad mēs paši esam prece.

    3-opera-max-1 3-opera-max-2 3-opera-max-3

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    TZM
    28.02.2014 13:53

    Kāds kurš ilgākā periodā šo pamēģina varētu pēc tam apdalīties ar grafikiem cik daudz baterijas norij fonā darbojoties :)

    Runājot par pašu prog. šaubos, ka kādam LV tā ir aktuāla.

    svetais
    28.02.2014 14:13

    Grafiku diemžēl nevaru iedot Bet varu pateikt ka visu dienu man neizvilka.diezgan jūtami ēd.bet datus labi saspiez un ietaupa ja apvienosi ar opera pārlūkprogrammu tad ietaupīt var daudz

    Jurix
    28.02.2014 15:11

    Vai es pareizi sapratu,ka Max ir nevis vnk pārlūks, bet laiž caur sevi visu appu datus un saspiež arī tos? Ja tā, tad jāpamēģina, pēc symbiāņa šķiet, ka androīds mīl netu vairāk kā elektrību. Ar Noklu gribot mēnesī nevarēju notrallināt tik cik HTC apēd nedēļas laikā.

    Jurix
    28.02.2014 15:14

    Pārlasīju pieleca, ka tas nav opera pārlūks. Sorry!

    Krist2ps
    28.02.2014 22:08

    Mja. Ja tas der sākot no 4.x versijas, tad kāpēc man uz mana HTC Sensation XE ar Android 4.0.1 nedod instalēt? Sakot, ka mana ierīce netiek atbalstīta. Any ideas? Shame on you, Opera.

    02.03.2014 15:26

    Opera to darīja jau 2011. gadā, ja kas.

    Reklāma