Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Play Services = antivīruss?

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Google beidzot varētu ķerties klāt ļaundabīgās programmatūras (malware) apkarošanai pašā saknē ar nākamo Play Services jauninājumu. Jau šobrīd Google pārbauda aplikācijas, bet nav tādas “vienmēr ieslēgts” funkcijas. Jauninājums ļaus Google pārbaudīt aplikācijas ar nemanāmu fona procesu. Visi sākumi ir grūti un varam jau sagatavoties palielinātam enerģijas patēriņam.

    Kā ierasts, Google Play Services jauninājuma procesu lietotājs, visticamāk, nepamanīs. Google sola, ka arī jaunās darbības lietotājs nepamanīs, ja vien viedierīcē neatradīsies kāda ļaundabīga programmatūra.

    Reklāma

    Iepriekš Google pārbaudīja aplikācijas saturu tikai kad tā tika ievietota Play Store, kā arī pēc katra aplikācijas jauninājuma saņemšanas. Tiek pieņemts, ka zinot kā Google automātiski veic aplikāciju satura pārbaudi, to var apiet. Lai izvairītos no šādas iespējas, tagad Google veiks visu aplikāciju skenēšanu arī viedtālrunī.

    Arī jaunā aplikāciju pārbaudes shēma nav bez trūkumiem, jo vienmēr var izgudrot kādu ļaundabīgu programmatūru, par ko Google vēl nenojauš un tādējādi apiet arī skenēšanu viedtālrunī, tomēr šis noteikti ir solis pareizajā virzienā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Loks
    28.02.2014 20:39

    Kaut kā īsti nesapratu kas ir domāts ar virsrakstu…

    Gigabaits
    01.03.2014 18:12
    Reply to  Loks

    Tas ir domāts ka tagad vairs nevajadzēs antivīrusu (ja vien netaisās lādēt tādas lietas kas nav play storee) jo visu tāpat pārbaudīs play veikals automātiski!

    Reklāma