Web Analytics
More
    Reklāma

    Google saliekamo viedtālruņu Ara pamatkomplekta cena varētu būt ap $50

    Jaunākie raksti

    Google grasās aprīlī lielā izstrādātāju konferencē precīzāk ziņot par Project Ara virzību un iespējām, bet pagaidām lielākā ziņa par Project Ara ir tā sākumcena. 50 ASV dolārus vērtā ierīce būs pats pamatu pamats, lai to tālāk apaudzētu ar dažādām papildu iespējām, fotoaparātiem un funkcijām.

    Pamata Project Ara komplektā iekļauts ir tikai minimums – skārienjūtīgs ekrāns, WiFi modulis un pārējais nepieciešamais, lai viedtālrunis funkcionētu (procesors, akumulators). Sīkāk par Project Ara sākuma komplektu nekas netiek atklāts. Google plāno nodrošināt Project Ara arī ar pēcpārdošanas servisiem, kas šoreiz iekļaus pašapkalpošanās automātus, kuros varēs iegādāt trūkstošās Project Ara detaļas un moduļus.

    Reklāma

    Kā jau vairums Google viedo produktu, arī Project Ara paredzēta cilvēku piesaistei pie modernajiem tiešsaistes servisiem, nevis peļņas gūšanai. Gluži kā Nexus gadījumā, arī Project Ara nesīs Google zaudējumus vai knapi spēs segt izstrādes un ražošanas izmaksas.

    Lietotājiem šāds saliekamais viedtālrunis nozīmētu arī mazākas izmaksas, kad rodas vēlme pēc labākas kameras, jauna akumulatora vai ātrāka procesora, jo teorētiski Project Ara piedāvātu uzlabotu moduli par cenu, kas ir daudzkārt mazāka par jauna viedtālruņa cenu. Praksē gan savietojamības problēmu rada paši ražotāji, lai nodrošinātu jaunu un jaunu detaļu iegādi. Labs piemērs tam būtu datoru procesori un to ligzdas.

    Sagaidāms, ka Project Ara tirgū varētu nonākt 2015. gada sākumā. Plašāk par Project Ara var lasīt Avotā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gigabaits
    27.02.2014 19:11

    Cerams ka šis nonāks pārdošanā un būs komponenšu bagātība! ideja tiešām laba!

    28.02.2014 07:40

    Šis būtu ideāls variants,bet vismaz sākumā visticamāk būs liela problēma atrast,piemēram,jaudīgāku procesoru,RAM utt.

    Reklāma