Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp jau šogad sāks piedāvāt bezmaksas balss zvanu pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas beigās jau rakstīju, ka par 19 miljardiem ASV dolāru Facebook ir iegādājies populāro saziņas rīku WhatsApp. Mobile World Congress ietvaros WhatsApp vadītājs Jans Koums paziņoja, ka jau tuvāko mēnešu laikā 465 miljoniem servisa lietotāju parādīsies iespēja veikt balss zvanus. Guardian raksta, ka šis pakalpojums būs bezmaksas (servisa 0.73 EUR gada maksa gan paliek spēkā). Pie šīs funkcijas pirmie tiks Android un iOS ierīču lietotāji un laika gaitā balss zvanus ar WhatsApp varēs veikt arī Windows Phone un BlackBerry telefonu lietotāji. WhatsApp vadītājs sola vienkāršu jaunā pakalpojuma darbību un ļoti saudzīgu datu patēriņu.

    Pēc finansējuma pieplūdes no Facebook, WhatsApp var pievērsties esošo pakalpojumu pilnveidošanai un jaunu izstrādei. Balss zvanu funkcijas pieejamība ļaus servisam piesaistīt jaunus lietotājus, jo pagaidām WhatsApp pamatā ir teksta saziņas rīks un saraksti var papildināt ar fotogrāfijām un balss ziņojumiem. Šāds solis liks uzmanīties konkurentiem KakaoTalk, Line, BBM, kas jau tagad piedāvā balss saziņas pakalpojumus. Pagaidām gan KakaoTalk vadītājs Sirgoo Lee norāda, ka 55 miljoni no servisa 130 miljoniem lietotāju ir no Korejas un šajā reģionā Facebook nav tas populārākais saziņas serviss.

    Reklāma

    Lai arī WhatsApp aktīvi sadarbojas ar mobilo sakaru operatoriem, tomēr ne visi operatori ir priecīgi par Facebook un WhatsApp darījumu. No vienas puses tas rada iespēju nopelnīt uz datu pārraides rēķina, taču no otras – interneta kompānijas pagaidām netiek pakļautas tik pamatīgām likumdošanas normāk kā mobilo sakaru operatori un tas ļauj tām attīstīties un iekarot jaunus tirgus ātrāk.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma