Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Lab saskaitījis 10 miljonus Android ļaunprogrammatūru

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Lab ir sarēķinājis, ka pašlaik tā Android domāto kaitīgo programmatūru kolekcija ietver 10 miljonus paraugu. Turklāt līdz šā gada janvāra beigām uzņēmuma eksperti kopumā ir atklājuši 200 tūkstošus unikālu, mobilajām ierīcēm paredzētu ļaunprogrammatūru eksemplāru, un tas jau ir par 34% vairāk nekā 2013. gada beigās, kad Kaspersky Lab mobilo ļaunprogrammatūru kolekcijā bija 148 tūkstoši paraugu.

    Platforma Android vienmēr ir bijusi un joprojām ir hakeru galvenais mērķis. Ierīču inficēšanai viņi izvēlas dažādus paņēmienus, tostarp izstrādā kaitīgas programmas. Piemēram, pašlaik veikals Google Play piedāvā lietotājiem vairāk nekā vienu miljonu lietojumprogrammu, bet neoficiālajos Android lietojumprogrammu avotos to ir daudzkārt vairāk, taču tur ir pilnīgi iespējams, ka tās izrādīsies kaitīgas un bīstamas.

    Reklāma

    Saskaņā ar Kaspersky Lab datiem, kas iegūti rūpīgi analizējot mobilos draudus, vairumu Android domāto ļaunprogrammatūru izstrādā hakeri ar saknēm Krievijā. Piemērs tam ir viens no visbīstamākajiem mobilajiem Trojas zirgiem Carberp, kas medīja Android lietotāju finanšu informāciju.

    «Lai gan pastāv tik ļoti daudz mobilo draudu, jo īpaši platformai Android domāto, no inficēšanās var diezgan viegli izvairīties, ja ievēro vienkāršus informācijas drošības noteikumus. Galvenais — nevajag instalēt nekādas lietojumprogrammas no neoficiāliem avotiem, bet, lejupielādējot programmas no oficiālajiem izstrādātāju veikaliem, ir jāpievērš uzmanība tam, kādas tiesības viņi pieprasa. Nevajag arī aktivizēt savā ierīcē «izstrādātāja režīmu». Un, protams, lietojiet aizsardzības programmatūru, kas savlaicīgi pazīst un neitralizē draudus, pat ja jūs tos neesat pamanījis,» sacīja Kaspersky Lab antivīrusu eksperts Romāns Unučeks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    philipo
    25.02.2014 16:45

    Nu, nezinu vai vērts telefona resursus atdot antivīrusam.

    Reklāma