Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izlaiž iOS 7.0.6 ielāpu un novērš bīstamu ievainojamību

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas beigās Apple izlaida iOS 7.0.6. Atjauninājuma mērķis ir novērst ievainojamību ar SSL/TLS aizsargātā datu pārraidē.

    Kā Kursors.lv pārliecinājās, instalējot atjauninājumu 5+ ierīcēs, viss norit gludi un nav iemesla neatjaunināt ierīces programmatūru – drošība pirmajā vietā.

    Reklāma

    Atgādinām, ka, lai ierīci atjauninātu, ejam Settings>General>Software Update. Jauninājuma izmēri dažādām ierīcēm atšķiras, taču vairāk par 35 MB nebūs. Ierīces akumulatora uzlādes līmenim ir jābūt augstākam par 50%, citādi atjauninājums neizstalēsies, kāmēr nebūsim pieslēguši lādētāju.

    Šis pats apdraudējums skar arī iOS “lielo māsu” – OS X. Kā aģentūrai Reuters apliecinājusi Apple preses pārstāve Trūdija Millere, kompānija ir lietas kursā par to un pavisam drīz caurums tiks “aizlāpīts”.

    Ievainojamība skar ne tikai Safari tīmekļa pārlūku, bet arī citas aplikācijas, kuras izmanto SSL bibliotēku – FaceTime, iMessage, Twitter, Calendar, Keynote, Mail, iBooks, Software Update, u.c.

    Kāmēr Apple nav izlaidusi kļūmes labojumu (kā jau ierasts, būs pieejams caur Software Update), ideja pieslēgties neaizsargātiem un nepazīstamiem WiFi tīkliem nav visai OK.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    25.02.2014 09:22

    Lūdzu arī tik pat daudz rakstu par kārtējo Windows vai kādas citas OS ielāpu, ja reiz tik ļoti pieķeramies pie šīs tēmas, tad Winows es kaut kā visu laiku redu, ka apdeiti lēkā, tikai neviens par tiem neko neraksta….

    Kamis
    25.02.2014 20:51

    Te jau tā lieta, ka ābols ar apdeitiem nemētājās pa labi, pa kreisi, jo iOS ir ļoti smuki sakārtots, kamēr gūgle ar saviem Androīdiem, Windows ar savu windows 8 ķimerējās pa kodiem kā kkādi ķirurgi pa cilvēka iekšām :)
    Lai nu kā, paldies par rakstu. Tikko veicu apdeitu un pirms metos guugles plašumos par ābola apdeita izpēti, vispirms ieskrēju te, un tavu prieku, raksts jau stāv priekšā.

    Reklāma