Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas audio programmatūras jaunuzņēmums Sonarworks piesaista 600 000 eiro investīcijas

    Jaunākie raksti

    Vēl viens Latvijā aizsāktais stārtaps, jeb jaunuzņēmums paziņo lieliskus jaunumus. 2012. gada nogalē Latvijā radītais audio uzlabošanas programmatūras uzņēmums “Sonarworks” no Latvijā bāzētās investīciju kompānijas “Imprimatur Capital Technology Venture Fund” piesaistījis 600 000 eiro sēklas stadijas (seed) investīcijas. Portāls Nozare.lv norāda, ka “Sonarworks” arī 2012. gada beigās ir saņēmis investīcijas no “Imprimatur Capital Technology Venture Fund”, taču netiek atklāta darījuma summa. Iegūtais finansējums tiks izmantots esošo produktu starptautiskās tirdzniecības veicināšanai, jaunu produktu izstrādei un intelektuālā īpašuma aizsardzībai.

    “Sonarworks” pieder Helmutam Bēmam, Mārtiņam Popelim un tehnoloģijas izgudrotājam Kasparam Sproģim. Uzņēmums veido programmatūru ar ko var izmērīt skaļruņu darbību un veikt to kalibrāciju, lai konkrētos apstākļos būtu iespējams dzirdēt tieši tādu skanējumu, kādu paredzējis tā radītājs. Pie tam programmatūra ir vienkārši lietojama un nepieprasa padziļinātas zināšanas. Uzņēmums aktīvi strādā arī pie skaņas uzlabošanas risinājumiem austiņām un auto skaņu sistēmām. Uzņēmums ir atradis tiešu problēmu un radījis tehnoloģiju, kuras nozīme mūsdienu mobilajā pasaulē tikai pieaug.

    Reklāma

    “Sonarworks” līdzdibinātājs un vadītājs Mārtiņš Popelis teic, “Uzņēmuma galvenais uzdevums ir radīt tehnoloģijas, kas mūzikas baudītājiem bez milzīgiem finansiāliem ieguldījumiem ļauj mūziku dzirdēt tieši tā, kā to paredzējuši mākslinieki. Mūsu radītā tehnoloģija ļauj veikt skaņas ierakstīšanu un atskaņošanu tādā kvalitātē kāda iepriekš bija pieejama vien nelielam skaitam cilvēku. Priecājamies, ka “Imprimatur Capital” noticēja mūsu komandai un vēlmei attīstīt tehnoloģiju”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma