Web Analytics
More
    Reklāma

    Office priekš iPad – vai kādu tas vēl interesē?

    Jaunākie raksti

    Ziņa par to, ka Microsof Office priekš iPad parādīsies pirms šo aplikāciju parādīšanās Windows 8 ierīcēm,  parādījās jau pāris dienas atpakaļ, taču pie tās ir interesanti atgriezties tagad, jo ir bijis pietiekami daudz laika, lai varētu novērtēt, piemēram, 9to5mac.com izvietotās aptaujas rezultātus. Šobrīd 1383 pret 3801 par labu viedoklim, ka iWork ir viss, kas vajadzīgs.

    Protams, ka 9to5mac.com vairumā gadījumu apmeklē, tā teikt, pro-apple noskaņoti ļaudis, taču, no otras puses – kāda gan jēga prasīt viedokli tiem, kuri nelietos ne vienu, ne otru, jo tiem, gluži vienkārši, nav ierīces, uz kuras izmēģināt esošo iWork vai hipotētisko Microsoft Office…

    Reklāma

    Lai nebūtu tā, ka neesmu paudis personīgo viedokli/pieredzi šai jautājumā, pateikšu, ka, manuprāt, racionālāko izvēli šai gadījumā nosaka ierīču kopums, uz kurām plānojat izmantot ofisa aplikācijas. Ja jums, tāpat, kā man, ir Apple telefons, dators un planšete, tad izvēle par labu iWork ir pašsprotama, kāmēr vien nav jādarbina ar Numbers nesavietojami mežģīņoti Excel faili vai jārāda prezentācijas, kuras kāds cits veidojis PowerPoint. Ja vēl svaru kausos iemetam to, ka tagad gan iWork datora, gan iOS aplikācijas ir bez maksas, bet Office, cik nojaušams (un ļoti ticami) būs piesaistītas Office 365 abonēšanai, kuru, būšu atklāts, mūsu (un ne tikai) reģiona lietotāji nav pārlieku iemīļojuši… Cita starpā – “Office for iPad” un “Office for iOS” arī ir divas atšķirīgas lietas.

    Savukārt, ja jums ir iPad, bet datoru darbina Windows, iespējami varianti, kurus izsvēršanas vērtus padara ērtas dokumentu aprites apsvērumi.

    -Interesanti, kāda ir jūsu pieredze un viedokļi šai jautājumā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.02.2014 19:46

    Esmu viens no tiem cilvēkiem, kam vajadzības pēc ofisa aplikācijām tik pat kā nav, tāpēc izvēlos bezmaksas iWork pakotni brīžos, kad vajag kaut ko apskatīt. Telefonā gan stāv MS Office, jo tas nāk ar visiem WP telefoniem bez maksas. Ja nu ikdienā nāktos vairāk darboties ar visādiem dokumentiem un cilvēkiem, kas nezina, ko nozīmē PDF, tad visticamāk izvēlētos MS Office, jo tas joprojām ir industrijas standarts un tie daži dokumenti, kas nāk pie manis darbā, ir tieši .doc/.docx formātos. Man personīgi Office 365 ļoti patika. Nesaprotu, kādēļ cilvēkiem pret to būtu iebildumi.

    Arnis
    19.02.2014 11:36

    Vai kaut vienai no viņām ir iespēja Open PDF’s which are embedded in a Word file?

    ABS
    19.02.2014 13:33

    Lai tik laiž tirgū un lietotāji balsos ar saviem maciņiem! Man diendienā jāstrādā ar valsts iestādēm un man to MS Office vajag kā ēst! Daudz docx. failu ar track changes uc., daudz epastu ar edoc. failiem.
    Būtu forši, ja uz sanāksmēm varētu staigāt ar planšetnieku, nevis smago laptopu.

    Turklāt mūsu valstij ir stratēģiskais sadrabības līgums ar MS, kas nozīmē, ka visa komunikācija notiek pēc MS standartiem.
    Pat augstskolu metodiskie norādījumi diplomdarbu izstrādei ir bāzēti uz MS.

    Reklāma