Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iegādājas SlickLogin, strādā pie teksta paroļu nomaiņas uz vienkāršākām parolēm

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada rudenī Izraēlā radītās SlickLogin kompānijas galvenais mērķis ir izstrādāt vienkāršu pieteikšanās sistēmu, kas aizvietotu gadu gadiem izmantotās teksta paroles vai kodu kalkulatorus. Kodu kalkulatori ir pietiekami droši, bet diez vai gribēsim tos nēsāt apkārt un paroles mēs mēdzam aizmirst vai visos servisos salikt vienu un to pašu paroli.

    Izmantojot SlickLogin, pieteikšanās ir ļoti vienkārša un droša. Datora pusē tiek radīts cilvēkam praktiski nedzirdams ultraskaņas signāls, ko uztver lietotāja viedtālrunis un lietotājs ir pieteicies. SlickLogin izmanto arī WiFi, Bluetooth, NFC, QR kodus un GPS, lai noteiktu telefona atrašanās vietu un paaugstinātu drošību. Proti, servisam ir svarīgi, lai mobilais telefons atrodas blakus datoram no kura notiek pieteikšanās. Šo sistēmu var izmantot kā galveno pieteikšanās rīku vai arī divpakāpju pieteikšanās otro soli.

    Reklāma

    Šodien SlickLogin tīmekļa vietnē varam lasīt paziņojumu, ka SlickLogin komanda pievienojas Google. Tas liek domāt, ka Google šāda ideja šķiet interesanta un iespējams jau drīzumā teksta paroles varēsim aizmirst un pieteikšanās iecienītajos tīmekļa servisos notiks pavisam savādākos veidos, piemēram, ar skaņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    17.02.2014 11:07

    Maz ticams vai tik ātri būs paroļu nomaiņa, un ja man nav telefons, ko tad? Kkā neticās, domāju ka būs pieejamas gan paroles, kā arī ar ultra skaņu vienlaicīgi, patērētājs varēs izvēlēties.

    17.02.2014 11:38

    Kā tad sanāk, pietiks kādam nospert telefonu, lai visi vārti vaļā?!?

    Rudolfs
    17.02.2014 12:07

    Ultraskaņa ir neticami neērts medijs datu pārraidei.

    17.02.2014 14:11

    Reku kaut kas līdzīgs jau ir.
    Tikai man nav info, kas bez draugiem.lv vēl atbalsta šo servisu

    17.02.2014 14:12
    Reply to  Normunds
    17.02.2014 15:29

    Par CaptureIn var droši jautāt man, atbildēšu par visu!

    Ja kādam rodas domas par to, ka ja nozog telefonu, tad visi vārti vaļā, tad ir tā – piemēr CaptureIn gadījumā ir tā, ja vēlas pieteikties ir jāatver aplikācija, ievadi PIN kodu un darbojies.

    Tagad iedomājies tā – kāds nozog tavu telefonu, sariktē visas savas aplikācijas , servisus utt, lai varētu to PIN uzlaust, cik ilgs laiks paies? Ilgi.

    Tiklīdz tu pamani,ka ir nozagts telefons, vnk attiecīgajos servisos uzspied jaunu “tokkenu”. Viss, zaglis ar visu uzlauzto PIN kodu neko nevarēs izdarīt.

    Es uzticētos šādam servisam (CaptureIn) , bet nezinu vai uzticētos skaņai.

    18.02.2014 15:57
    Reply to  Elvis Meisters

    Kādi vēl Web servisi, lpp atbalsta šo?

    Reklāma