Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft pārdevis jau 200 miljonus Windows 8 licenču

    Jaunākie raksti

    Windows 8 un Windows RT pārdošanā nonāca 2012. gada 26. oktobrī un līdz šim Microsoft visnotaļ skopi dalījās ar informāciju par šīs operētājsistēmas versijas pārdošanas apjomiem. Mēs uzzinājām, ka pirmā mēneša laikā tika pārdoti 40 miljoni Windows 8 kopiju un 2013. gada 6. maijā Microsoft pavēstīja, ka ir pārdoti 100 miljoni Windows 8 licenču. Pēc tam Microsoft vairs nav dalījies ar šo informāciju un dažam labam tas licis izteikt pieņemumus, ka Windows 8 netirgojas tik labi kā gribētos.

    Vakar Goldman Sachs Technology & Internet konferences laikā Microsoft mārketinga direktore Tami Reller nāca klajā ar paziņojumu, ka šobrīd ir pārdoti jau 200 miljoni Windows 8 licenču. Šajā skaitā ir ietvertas tās licences, kas pārdotas ierīču ražotājiem (OEM), taču netiek iekļautas lielapjoma licencēšanas programmu (volume licensing) licences, kas pārsvarā aktuālas uzņēmumiem. Šobrīd nav informācijas vai šajā skaitā ietilpst arī Windows RT. Salīdzinājumam, pirmā gada laikā tika pārdoti 240 miljoni Windows 7 kopiju. Tātad Windows 8 izplatās lēnāk par savu priekšgājēju.

    Reklāma

    Ja runājam par Windows 8, tad baumo, ka jau aprīļa sākumā gan uz mobilajām ierīcēm, gan datoriem sagaidīsim Windows 8.1 Update 1 atjauninājumu.

    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.02.2014 19:58

    – Šajā skaitā ir ietvertas tās licences, kas pārdotas ierīču ražotājiem (OEM)

    Nu protams. Ja Windows 8 nebūtu OEM instalāciju 90% jauno laptopu, rādītāji būtu krietni zemāki. Lai vēl saskaita, ja var, cik gadījumos esošais OEM Win8 tiek nonests par labu Win7, WinXP vai Linux. Pats pēdējā laikā pērkot laptopus, speciāli skatos, lai tajos nebūtu Windows 8. Paldies Dievam, tādus šobrīd var iegādāties arī legāli.

    Rihards
    26.05.2014 09:38
    Reply to  Krotow

    Ļoti advancēts lietotājs tikai nesīs nost nopirktam laptopam win8 un sviedīs iekšā win7 vai vel labāk muzeja hibrīdu winXP. Un no visas cilvēku masas kas pērk datorus ir mazs procents šādu lietotāju. Tā kā nepūt pīlītes! Lielākais pārsvars ja noperk PC ar win8 uz viņa arī sēž un nemaz nenožēlo. Nekā tur tik pretīga nav. Win8 bija jēls, bet win8.1 ar update1 ir tīri lielisks.

    Krotow
    26.05.2014 09:51
    Reply to  Rihards

    Parastie lietotāji, kuru, protams, ir vairāk, pērkot datoru sistēmu nemainīs – tas ir fakts. Tie, kuri nav “parastie”, jau pērkot skatīsies, kas lācītim vēderā. Tāpēc ir labi, ka PC var nopirkt arī bez instalētas sistēmas. Un tas neatceļ faktu, ka Microsoft lielos Win8 pārdošanas ciparus sasniedz tikai dēļ OEM līgumiem ar lielajiem PC ražotājiem. Bez OEM-iem Windows 8 pārdošanas cipari būtu vismaz par kārtu mazāki.

    Reklāma