Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft pagarina termiņu, kad uz jauniem datoriem būs pieejams Windows 7

    Jaunākie raksti

    Šorīt jau vēstījām, ka Microsoft pārdevis 200 miljonus Windows 8 licenču. Salīdzinājumam, pirmā gada laikā (īsāks termiņš) tika pārdoti 240 miljoni Windows 7 licenču. Tas liek domāt, ka Windows 8 netiek uztverts ar tādu sajūsmu kā savulaik Windows 7. Tas gan neizbrīna, jo Windows 7 mēdz salīdzināt ar veiksmīgo Windows XP versiju. Proti, priekš kam mainīt operētājsistēmu, kas lieliski darbojas.

    Šodien Microsoft atjaunoja informāciju par Windows versiju tirdzniecības un atbalsta termiņiem. Oriģinālo ierīču ražotāji (OEM) uz jaunajiem datoriem Windows 7 Home Basic, Home Premium un Ultimate versijas varēs uzstādīt līdz šī gada 31. oktobrim un pēc tam vietā nāks Windows 8.1. Izmaiņas ir skārušas Windows 7 Professional versijas pieejamību uz jaunajiem datoriem – tagad šis laiks nav noteikts un Microsoft apsolās brīdināt gadu pirms pārdošanas termiņa beigām. Piezīmēšu, ka kopš pagājušā gada 31. oktobra Windows 7 vairs nevar iegādāties atsevišķi. Zemāk var iepazīties ar Windows versiju pieejamību uz jauniem datoriem.

    Reklāma

    2014-02-14_2255

    Uzmetot aci jauno datoru aprīkojumam Latvijas interneta veikalos, var redzēt, ka vairums no tiem tiek aprīkoti ar Windows 7 Professional un tas nozīmē, ka vēl vismaz gadu varēsim nopirkt jaunus datorus ar iecienīto Windows 7 Professional un tiešā veidā nebūsim spiesti izvēlēties ierīci ar Windows 8. Lai arī kopumā es motivētu pircējus apsvērt datoru aprīkošanu ar jaunāko operētājsistēmas versiju, tomēr saprotu, ka ne visi ir mierā ar Windows 8 vizuālajām izmaiņām.

    Microsoft norāda, ka šīs izmaiņas nav saistītas nedz ar Windows XP atbalsta beigām, nedz Windows 8 pārdošanas apjomiem. Windows 7 šobrīd ir populārākā Windows versija un to izmanto liela daļa biznesa klientu, ko Microsoft nevēlas apgrūtināt ar pāreju uz jaunāku versiju. Uz ļoti daudziem ar pāreju saistītajiem jautājumiem atbildes var izlasīt šajā lieliskajā ZDNet rakstā.

    Šajā sakarā vēlos atgādināt, ka jau pavisam drīz beidzas Windows XP oficiālais (pagarinātais) tehniskais atbalsts un tas nozīmē, ka pēc šī gada 8. aprīļa šīs operētājsistēmas versijas lietotāji vairs nesaņems drošības atjauninājumus, uzlabojumus un tiešsaistes tehnisko atbalstu. Datori, protams, turpinās darboties, taču ar katru dienu to izmantošana kļūs arvien drošāka un es ļoti iesaku pāriet uz jaunāku Windows versiju vai izvēlēties citu (aktuālu) operētājsistēmu. Windows 7 atbalsts turpināsies līdz 2020. gada 14. janvārim. Ja vēlies vairāk uzzināt par Microsoft atbalsta cikla politiku, spied šeit.

    2014-02-14_2259

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    16.02.2014 09:44

    Bet no kurienes microsoftam zināt uz kāda datora tiek uzstādīts win7, veca vai jauna. Microsofts jau nepielāgo pašus datorus kādai konkrētai OS. Nesaprotu īsti viņu domu!

    Un kas ar to ir domāts: Ka ar pagajušo gadu jau win7 nevar iegādāties atsevišķi ? Viņu var iegādāties prakstiski jebkurā veikalā.

    vilnis
    17.02.2014 10:34

    Microsoft draudēšana ar atbalsta pārtraukšanu ir saprotama uz uzņēmuma peļņas palielināšanu vērsta rīcība, piedevām jāņem vērā, ka datoru tirgus stagnē pateicoties pēdējo gadu datortehnikai, kuras jaudas rezerve ir vairākiem gadiem uz priekšu un konkurencei no mobilo ierīču puses. Savukārt man kā lietotājam nav ne mazākās intereses tērēt laiku un naudu, lai atteiktos kā jau Kristaps pareizi norādīja, no platformas kura lieliski darbojas. Līdz šim tiem kuri nepadodas MS draudiem un nepāriet uz jaunāku operētājsistēmu (XP gadījumā ~25% no pasaules pc jeb otra populārākā os) Microsoft ir piekāpies un nepartraukti pagarinājis atbalstu. Vai šoreiz noteiktais dedlains ir pēdējais un XP gadījumā ceturtā daļa lietotāju tiks atstāta pie sasistas siles un spiesta pirkt tai nevajadzīgu produktu, to rādīs laiks. Ir baumas, ka atbalsts tomēr tiks pagarināts līdz 2015.gada jūlijam http://goo.gl/0M2Sln

    Reklāma