Web Analytics
More
    Reklāma

    Ļaunprogrammatūras, surogātpasts un pikšķerēšana ir draudi, ar kuriem uzņēmumi saskaras visbiežāk

    Jaunākie raksti

    Uzbrukumi ar dažādu kaitīgu programmu izmantošanu, pikšķerēšanas uzbrukumi un surogātpasts joprojām ir galvenie kiberdraudi, ar kuriem visvairāk sastopas uzņēmumi. Turklāt 2013. gadā ir ievērojami pieaudzis ļaunprogrammatūru uzbrukumu un surogātpasta līmenis — tāds ir autoritatīvās analītiskās aģentūras B2B International sadarbībā ar Kaspersky Lab uzņēmumu pārstāvju vidū visā pasaulē veiktās aptaujas Global corporate IT security risks 2013 secinājums.

    Aptuveni 66% aptaujas dalībnieku visā pasaulē informēja, ka viņu uzņēmumi ir bijuši pakļauti uzbrukumiem, kuros izmantoti vīrusi, datortārpi, spiegošanas un citas ļaunprogrammatūras. Ievērojami palielinājies arī surogātpasta uzbrukumu apjoms — par tiem ziņoja 68% uzņēmumu. Pikšķerēšanas uzbrukumus piedzīvojuši 36% uzņēmumu, taču tas nav traucējis pikšķerēšanai palikt visizplatītāko ārējo uzbrukumu korporācijām pirmajā trijniekā.

    Reklāma

    Visbiežāk no ļaunprogrammatūru uzbrukumiem ir cietuši uzņēmumi Latīņamerikā — 72% šī reģiona respondentu ārējo draudu vērtējuma pirmajā vietā ir likuši vīrusus un spiegprogrammatūras. Arī Krievijas uzņēmumi bieži kļūst par šādu uzbrukumu mērķi — par to informēja 71% uzņēmumu. Trešajā vietā ir Ziemeļamerikas uzņēmumi (70%). Visretāk ar vīrusu uzbrukumiem saskaras Japānas uzņēmumi — 47% respondentu no šī reģiona pastāstīja par tādiem incidentiem.

    Ar surogātpastu visvairāk sastopas Ziemeļamerikas un Krievijas uzņēmumi — attiecīgi 69% un 67%. Vismazāk — uzņēmumi no Tuvo Austrumu valstīm (55%) un Japānas (42%).

    Ziemeļamerikas uzņēmumi biežāk nekā citi ir pakļauti pikšķerēšanas uzbrukumiem — 51%, otrajā vietā ir Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstis ar 46%. Visretāk ar pikšķerēšanas uzbrukumiem saskaras uzņēmumi no Krievijas, Japānas un Latīņamerikas valstīm (vidēji 26%).

    Turklāt ļaunprogrammatūru uzbrukumi ir visizplatītākais konfidenciālas informācijas noplūdes iemesls — 22% uzņēmumu paziņoja, ka ir zaudējuši datus šādu uzbrukumu rezultātā. Visbiežāk šādi incidenti notiek mazos un vidējos uzņēmumus (23%), bet lielos uzņēmumos — ievērojami retāk, 17% respondentu no lielām korporācijām ziņoja par datu noplūdi, kas radusies kaitīgu programmu dēļ.

    Pikšķerēšanas uzbrukumu dēļ datu noplūde notiek samērā reti — vidēji tikai 5% uzņēmumu ir piedzīvojuši šādus negadījumus. Lielo uzņēmumu vidū pikšķerēšanas dēļ datus zaudējušo īpatsvars ir nedaudz lielāks (6%) nekā mazo un vidējo uzņēmumu segmentā (5%).

    Kiberdraudu skaits nepārtraukti aug, piemēram, Kaspersky Lab tagad atklāj vidēji 350 tūkstošus jaunu veidu ļaunprogrammatūru dienā. Tas liek uzņēmumiem pievērst lielāku uzmanību drošībai, īpaši pēc tam, kad tie paši ir pieredzējuši draudus, tomēr saskaņā ar pētījumu tikai 68% uzņēmumu ir pilnīgi ieviesuši (antivīrusu un pretspiegprogrammatūru) risinājumu aizsardzībai pret kaitīgajām programmām. Situācija korporatīvo risinājumu tirgū mainās, arvien vairāk un vairāk uzņēmumu izvēlas kompleksos drošības risinājumus.

    Daudzveidīgo uzbrukumu dēļ, par kuru upuri var kļūt uzņēmums, ir nepieciešams profesionāls aizsardzības risinājums, kas spēj efektīvi cīnīties ar bīstamiem kiberdraudiem. Risinājums uzņēmuma IT infrastruktūras aizsardzībai Kaspersky Endpoint Security for Business līdztekus modernām antivīrusu tehnoloģijām ietver rīkus cīņai ar mērķuzbrukumiem, pikšķerēšanu un surogātpastu. Pastāvīgi mijiedarbojoties ar mākoņpakalpojumu Kaspersky Security Network un izmantojot sarežģītus heiristiskos draudu atklāšanas mehānismus, Kaspersky Lab risinājums nodrošinās jebkāda uzņēmuma IT infrastruktūras uzticamu aizsardzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma