Web Analytics
More
    Reklāma

    Sāk parādīties informācija par Windows Phone 8.1 gaidāmajiem jaunumiem

    Jaunākie raksti

    Dažādas runas par to, kas tad sagaida lietotājus jaunajā mobilās operētājsistēmas Windows Phone 8.1 versijā, nerimstas jau kādu laiku. Taču nupat klajā nāca aplikāciju izstrādātājiem pieejamais Windows Phone 8.1 SDK. Un saprotams, ka tie veiksminieki, kuri varējuši iemēģināt šos labumus, dalās ar informāciju, kādi jaunumi būs pieejami WP8.1 lietotājiem.

    Pirmais jaunums saistīts ar to, ka Microsoft turpina Windows Phone un Windows RT operētājsistēmu apvienošanu. Ir parādījusies tā dēvētā Universālā aplikācija „Universal App”, kura ļauj veidot aplikācijas Windows un Windows Phone aplikāciju veikaliem. Kodēšanai tiek lietots kopējais HTML un Java Script kods. Tagad Windows Phone 8.1 vidē tik lietots tas pats .appx failu standarts, kurš ir izmantots Windows 8.1. Šī unifikācija ir viena no svarīgākajām gaidāmās jaunās OS iezīmēm.

    Reklāma

    Tāpat parādīsies akumulatora darbībai veltīta aplikācija „Battery Power Sense”, kā arī VPN, un kā jau stāstījām, tad SkyDrive serviss tiks pārsauks par OneDrive. Mūzikas un video atskaņotāji tiks sadalīti divās atsevišķās aplikācijās.

    Vēl interesanti tas, ka nav nekādu pazīmju, ka jaunajā WP8.1 būs balss asistents, kuram dots nosaukums Cortana. Taču iespējams, ka šo iespēju Microsoft apzināti nav iekļāvuši Windows Phone 8.1 SDK. Kā arī izskatās, ka runas par taustiņa „Atpakaļ” nāvi būs patiesas, jo tas vairs nekādā veidā neietekmē aplikāciju darbību.

    Tā ir tikai daļa no informācijas par jaunumiem, kurus mēs redzēsim aprīlī, konferencē Microsoft Build. Taču, kā uzskata ar jau šobrīd pieejamo jaunu klāstu iepazinušies eksperti, tad tie ir pietiekami būtiski, lai jaunu OS sauktu nevis par WP8.1 bet jau WP9.

    Kā jau Microsoft solīja, tad WP8.1 parādīsies VPN iespējas
    Kā jau Microsoft solīja, tad WP8.1 parādīsies VPN iespējas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.02.2014 10:02

    Uzliku savam pc 8.1 versiju (tiklīdz tā parādījās), taču dators palika krietni lēnāks, prasīja daudz vairāk resursus. Cerams, ka phone 8.1 versija uzlabos telefona ātrdarbību- nevis pretēji :)

    drinkits
    12.02.2014 12:39
    Reply to  Kaspars

    Man gan pretēji – dators palika ātrāks un stabilāks, bet tas mans subjektīvais novērojums.

    Pilnais saraksts ar Windows Phone 8.1 jaunumiem, atrodams šeit – http://www.wpcentral.com/developers-leak-new-features-windows-phone-81-sdk

    Reklāma