Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas izstrādātāji aicināti apliecināt spēkus Windows 8 programmu izstrādē

    Jaunākie raksti

    Microsoft Latvia aicina Latvijas IT izstrādātājus līdz 30. martam izstrādāt savu programmu vai spēli, publicēt to Windows Store ar izstrādātāja kontu, kas reģistrēts Latvijas teritorijā, un pieteikt Windows 8 programmu Latvijas un reģionālajam konkursam dotnet.lv/dev lapā.

    Konkurss norisinās gan vietējā, Latvijas, gan reģionālajā mērogā – 24 Centrālās un Austrumeiropas reģiona valstīs. Konkursā var piedalīties maksas un bezmaksas lietojumi, kas izstrādāti C++, C#, VB, XAML un Javascript programmēšanas valodā. Īpaši tiek gaidītas programmas un spēles, kas paredzētas Latvijas Windows 8.1 lietotājiem un bērnu izglītošanai. Konkursa dalībnieki vietējā līmenī tiks vērtēti trīs kategorijās — labākais dizains, inovatīvākā programma un labākā programma, kas pārnesta no Windows Phone, savukārt reģionālajā – sešās (tās pašas, kas vietējā konkursā, tikai angļu valodā, kā arī papildus – lejupielādētākā programma, labāk novērtētākā un vairāk novērtētākā). Tāpat interesentiem būs pieejamas mentoru un ekspertu konsultācijas, CodeCamp Hakatons un dizainu darbnīca.

    Reklāma

    “Latvijas izstrādātāji jau iepriekšējā konkursā ir izrādījuši interesei un spējas veidot Windows 8 programmas. Šobrīd Windows Store ir pieejamas vismaz 20 Latvijā radītās programmas, no kurām 10 tapušas pirmā konkursa ietvaros, piemēram, Just Words, Sleeping Sheepy, LatLogo, Rēķināsim! Atšķirībā no iepriekšējā gada, šogad mūsu izstrādātāji var mēroties spēkiem jau reģionālajā līmenī – 24 valstu konkurencē. Kā rāda pieredze, Latvijas spēļu izstrādātāji ir spējīgi gūt globālus panākumus, piemēram, uzņēmuma innoWate radītās spēles Windows 8 un Windows Phone 8 platformās lejupielādētas jau miljoniem reižu,” stāsta Aigars Mačiņš, Microsoft Latvia tehnoloģiju evaņģēlists.

    Spēle 2020: My Country
    Spēle 2020: My Country

    „Šobrīd Windows Store lietotājiem ir pieejamas trīs mūsu spēles – 2020: My Country, Rule the Kingdom un My Country, Drīzumā būs pieejama arī jauna taktiska-stratēģiskā spēle Cloud Raiders. Labām un inovatīvām programmām uz Windows 8 ir lielas iespējas kļūt populārām un pieprasītām, īpaši, ņemot vērā Windows platformas popularitāti visā pasaulē. Tāpat mēs augsti novērtējam sadarbību ar Microsoft mūsu spēļu popularizēšanā un plašās BizSpark programmas iespējas,” saka Anatolijs Ropotovs, SIA innoWate dibinātājs un izpilddirektors.

    8. un 9.martā izstrādātājiem būs iespēja pilnveidot zināšanas Windows 8 programmu izstrādē un saņemt pieredzējušu izstrādātāju individuālās konsultācijas. Lai uzlabotu savas programmas, visi dalībnieki pēc programmu iesniegšanas 30.martā varēs piedalīties dizainu darbnīcā. Uzvarētājus noteikts žūrija un rezultāti tiks paziņoti maija sākumā. Visi uzvarētāji saņems Prestigio Multipad Visconte. Konkursa organizatori iesaka programmas reģistrācijai Windows Store plānot aptuveni divas nedēļas laika.

    Just Words aplikācija
    Just Words aplikācija

    „Iepriekšējā Windows 8 programmu izstrādes konkursā esmu guvis neatsveramu pieredzi spēļu izstrādē uz šīs platformas. Iesaku katram izstrādātājam izmēģināt spēkus šajā Windows 8 programmu izstrādes konkursā, jo tā ir lieliska iespēja iemācīties ko jaunu, satikt citus profesionāļus, dalīties idejās un parādīt savas spējas 24 valstu profesionāļu konkurencē. Izstrādāt Windows 8 programmas nav nemaz tik sarežģīti, īpaši, ja var saņemt Microsoft profesionāļu atbalstu. Esmu gandarīts, ka mana konkursa ietvaros izstrādātā programma Just Words gūst arvien lielāku atzinību un popularitāti arī globālā mērogā,” saka spēļu izstrādātājs un iepriekšējā konkursa dalībnieks Elvijs Kukša.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma