Web Analytics
More
    Reklāma

    Google statistika rāda, ka janvārī KitKat izplatība ir zem 2%

    Jaunākie raksti

    Android 4.4 KitKat pieejama jau vārākus mēnešus, bet tā vēl arvien nav spējusi plaši iedzīvoties viedtālruņos un planšetdatoros. Android Developer ziņo, ka KitKat izplatība ir 1.8% un tas ir uzskatāms par ļoti zemu rādītāju (jā, jā, iOS 7 lietotāji patikā berzē roķeles un apmierinājumā nedaudz trīc). Jelly Bean vēl arvien ir vislietotākā Android versija ar 60.7%.

    Google statistika rāda, ka janvārī KitKat izplatība ir zem 2%
    Google statistika rāda, ka janvārī KitKat izplatība ir zem 2%

    Šis mērījums veikts ar visām Android viedierīcēm, kas apmeklējušas Google Play veikalu vienas nedēļas laikā no 29. janvāra līdz 4. februārim. Netika uzskaitītas tās ierīces, kas vēl izmanto Android 2.2 vai agrāku versiju. Ar Jelly Bean operētājsistēmas versijām sacensties nevar neviens, bet izbrīnu raisa Gingerbread – tā vēl arvien izplatības ziņā pārsniedz Ice Cream Sandwich.

    Reklāma

    Šis pētījums kārtējo reizi pierāda, ka Android sadrumstalotība ir milzīga un cilvēki turpina lietot salīdzinoši ļoti vecas mobilās operētājsistēmas versijas. Protams, tajā var vainot tikai Google, ražotājus un novecojušas ierīces. Pat pagājušā gada viedtālruņu flagmaņi kā HTC One KitKat jauninājumus saņem slinki vai arī tie atlikti uz pavasari un vasaru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    tolx
    06.02.2014 11:44

    Šajā statistikā ir iekļautas arī ķīnīzeru planšetes/trubas, kam puslegāli uzkrāmēts play ar lietotāju pašu spēkiem?

    Kursors.lv
    06.02.2014 12:07
    Reply to  tolx

    Cik man zināms, tad Android izstrādātāju panelī jau kādu laiku šī statistika rādās par ierīcēm, kas noteiktā laika posmā pieslēgušās Google Play veikalam. Āzijā tik tiešām ir daudz ierīču (to skaits strauji pieaug), kas darbojas ar Android, taču neizmanto Google servisus. Es pat neesmu drošs, ka kaut maza daļa šo ierīču lietotāju paši meklē veidus kā uzstādīt Google Play, jo turpat Āzijā ir vesels lērums dažādu lielāku un mazāku aplikāciju veikalu. Tāpēc “ķīniešu” īpatsvars te visdrīzāk neko nenosaka.

    fx
    06.02.2014 12:45

    Nu HTC One gan nebija īstais, kam pārmest lēnu atjaunināšanu. 4.4 ir no decembra (ok, ne Eiropai), 4.4.2 no janvāra beigām (WWE, tsk Latvijai), ar oficiālu OTA updeitu. Tie ir nepilni 2 mēneši kopš oficiālajiem release datumiem. Tad jau drīzāk bumbiņu var ripināt Samsung virzienā, kura Galaxy S4, cik zinu (quick google search), vēl Kitkat nav dabūjis.

    Krotow
    21.02.2014 20:16

    KitKat mazajā izplatībā nav Google vaina. Bumba pašlaik ir lielo brendu (Samsumg, HTC, LG, Sony utt.) un lielo mobilo operatoru (Verizon, Sprint, Orange, T-mobile u.c.) pusē, kuri nav paspējuši tikt galā ar savu bloatpielikumu testiem zem KitKat. Pēc plāna viņiem esot jānoapaļojās līdz vasarai. Martā Samsung sāks laist laukā KitKat jauninājumus savām iekārtām. Tad arī sāksim skatīties, cik % būs ar 4.4.2.

    Reklāma