Web Analytics
More
    Reklāma

    Nexus viedierīču sērijas pastāvēšana apdraudēta

    Jaunākie raksti

    Ja var ticēt Twitter un @eldarmurtazin, tad Google grasās nākošajā gadā atteikties no Nexus viedtālruņu un planšetdatoru līnijas, priekšroku dodot Google Play Edition viedierīcēm. Nexus programma pastāv kopš 2010. gada janvāra, kad iznāca pirmais Nexus viedtālrunis HTC Nexus One. Visas Nexus ierīces vienmēr bijušas ar tīru Android izskatu, kā arī tās priecē lietotājus ar patīkamu cenu, kad pasūtītas no Google Play veikala. Jaunākās Nexus viedierīces vienmēr pirmās saņem Android operētājsistēmas svaigākās versijas.

    Lai arī Nexus beigas un Google Play Edition uzvaras gājiens būtu loģisks gājiens uzņēmumam, kas pārrauj saites ar viedierīču ražošanu, tomēr šāds solis šķiet pāragrs. Eiropā vispār Google Play Edition viedtālruņi nav pieejami un situāciju vēl pasliktina fakts, ka Google Play Edition viedierīces ir pamatīgi dārgākas par Nexus. HTC One no Google Play iegūstams par $599 un Samsung Galaxy S4 par $50 dārgāks. Vienīgās Play Edition ierīces par labu cenu Google interneta veikalā ir Moto G un LG G Pad 8.3. Grūti spriest, vai no Samsung, Sony un HTC varētu nākotnē sagaidīt Google Play Edition viedtālruņus, kas būtu ļoti jaudīgi, turklāt arī lēti.

    Reklāma

    Lai arī kā izvērtīsies 2015. gads, tomēr vienmēr Google būs jāmeklē viedtālruņi ar kuru darbību demonstrēt Android spējas. Mobilā operētājsistēma nav izstrādājama atrauti no viedtālruņiem tikai “uz papīra”, tāpēc varam cerēt, ka Nexus līnija tomēr turpinās savu uzvaras gājienu vismaz Android entuziastu rokās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Briedis
    05.02.2014 15:00

    Ceru, ka tas nenotiks. Nexus pievilcība slēpjas tieši tā cenā.

    fgfg
    05.02.2014 18:35

    Ne pirmā, ne pēdējā reizē, kad tas tupais krievs sūdu sarunā.

    Reklāma