Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pabeidz 2013. gadu ar $3.92 miljardu peļņu

    Jaunākie raksti

    Google 2013. gada pēdējā ceturksnī uzrādījusi lieliskus rezultātus – apgrozījums ir sasniedzis $16.86 miljardus, kas ir par 17% vairāk kā pagājušajā gada pēdējā ceturksnī. Arī peļņa ir kāpusi no $2.89 miljardiem 2012. gada ceturtajā ceturksnī līdz $3.38 miljardiem 2013. gada attiecīgajā periodā.

    Google valdes priekšsēdētājs Larijs Peidžs norādījis, ka milzīgais uzņēmums ir spējis jūtami progresēt un izstrādāti daudzi uzlabojumi kā lietotājiem redzamajos produktos un pakalpojumos, tā arī iekšējos procesos.

    Reklāma

    Lai arī Google finansu rezultāti ir pārsteidzoši labi, tomēr to pašu nevar teikt par pēdējo mēnešu virsrakstu varoni Motorola. Visu 2013. gadu Motorola noslēgusi ar $1.245 miljardu zaudējumiem, pēdējā ceturksnī zaudējumi mērāmi $384 miljonos. Motorola jau pārdota Lenovo, kas izsauca sašutuma vilni no esošajiem un potenciālajiem Moto viedtālruņu lietotājiem. Iespējams, ka Google izsūkusi no Motorola visu vērtīgo – patentus un noderīgās iestrādnes – un tagad pustukša čaula turpinās dzīvi pie cita īpašnieka.

    Google ir uzlabojusi darbību arī uz lietotāja ērtuma rēķina un 2013. gads iezīmēs vienu no lielākajām lietotāju migrācijām pēc Google Reader slēgšanas. Vēl vairāki Google servisi piedzīvojuši līdzīgu galu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma