Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone programmatūras kļūdas pārdot Apple neesot izdevīgi

    Jaunākie raksti

    Programmatūras drošības pētniekus Apple vienmēr ir iedrošinājis nodot informāciju par atklātajām kļūdām ražotājam, tomēr tikai retos gadījumos tiekot ziņots par atklātajām kļūdām iOS un macOS.

    Pagājušā gada augustā Apple izziņoja programmu, kas paredz atlīdzību par atklātajām kļūdām programmatūrā, kas, protams, izsauca skaļus aplausus. Tomēr gandrīz gadu vēlāk Apple nav spējis iedarbināt kļūdu paziņošanas programmas darbību, netiek ziņots, ka kāds draudzīgs urķis būtu sniedzis Apple jebkāda veida noderīgu informāciju.

    Reklāma


    Tiek pieļauts, ka iPhone programmatūras kļūdu cena melnajā tirgū ir gana augsta, lai nevienam i prātā nenāktu nodot šo vērtīgo informāciju Apple.

    Statistika parāda, ka starp galddatoru un viedtālruņu operētājsistēmām pagājušajā gadā neveiksmīgi izcēlusies Android operētājsistēma, kurai 2016. gada laikā atklātas 523 ievainojamības. Salīdzinājumam – Apple iOS ir 15. vietā ar 161 ievainojamību. Tiesa, 2015. gadā Android un iOS bija pretējās pozīcijās, kad iOS ievainojamību skaits to ierindoja antitopa 2. vietā. 2015. gadā iOS bija 387 atklātas ievainojamības, bet Android tikai 125.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma