Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radītais Officialize.it atvieglo līgumu noslēgšanas procesu

    Jaunākie raksti

    Noteikti dzīvē ir gadījušās situācijas, kad esam piekrituši paveikt kādu darbu, bet kārtības un cieša miega labad vēlamies mutiski izrunāto nostiprināt līgumā. Un tas bieži vien ir ne tikai sarežģīts, bet arī laikietilpīgs process. Īpaši, ja abas darījuma puses ar tādām lietām iepriekš nav nodarbojušās.

    Četri jaunieši no Latvijas ir nolēmuši līgumu noslēgšanas procesu atvieglot un radījuši Officialize.it. Projekta galvenais mērķis ir padarīt līgumu slēgšanu ļoti ērtu abām pusēm. Projekta radītāji vēlas izmantojot tehnoloģijas cilvēkus atbrīvot no sarežģītām līgumu saskaņošanas, drukāšanas un uzglabāšanas procedūrām. Servisa darbību lieliski atspoguļo tā promo video.

    Reklāma

    [youtube=http://youtu.be/JTqQZqh9k-k]

    Lai varētu izmantot Officialize.it, servisā jāpiesakās ar savu Facebook kontu un tas būs nepieciešams arī mūsu sadarbības partnerim. Serviss piedāvā vairākus līgumu šablonus, kuros pievienojam mūsu personisko un projekta informāciju. Te svarīgi būt pēc iespējas precīzākiem. Kad līguma teksts ir sagatavots, iekopējam un sadarbības partnerim nosūtam šī līguma unikālo saiti un sagaidam kad tas pieslēgsies un izlasīs līgumu. Ja abas puses līguma teksts apmierina, tās to virtuāli paraksta nospiežot uz “I agree” ķekšpogas. Šajā momentā līgums uzskatāms par parakstītu un to tekstu vairāk mainīt nav iespējams. Arī šim procesam ir sagatavota uzskatāma video pamācība.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=h328NOqyv20]

    Idejas iniciators bija programmētājs Kārlis Biķis, kurš pirms apmēram pusotra gada pauda viedokli, ka līgumu slēgšanas procesu vajadzētu vienkāršot. Programmējot dažādos projektos, viņš bija sastapies ar dažāda līmeņa birokrātijām un tā vietā, lai turpinātu burties cauri papīriem vai ieslīgtu otrā galējībā, proti, neslēgtu vienošanos, viņš pastāstīja par savu ideju tagadējam projekta menedžerim Artūram Kirtovskim. Viņam patika doma par Facebook kā paraksta lietošanu, jo pēdējos gados cilvēku profili sociālajos tīklos arvien vairāk ir pietuvināti tam, kas viņi ir realitātē. Tika uzsākts darbs pie servisa darbības shēmu ieskicēšanas un piesaistīti programmētājs Mārcis Viškints un dizaineris Kārlis Feldmanis. Projekta izstrādē ļoti palīdzējis arī dizaineris Emīls Blūms un kā arī vairāki cilvēki, kuri saistīti ar juridiskajām lietām.

    Projekta dalībnieks Artūrs stāsta, ka veidojot Officialize.it ir gājis kā pa kalniem. Ir bijuši pacēluma mirkļi, kad šķiet, ka izstrādei jau atrastas nepieciešamās investīcijas un tūlīt viss griezīsies, bet nākamajā dienā e-pastā saņemta ziņu, ka tomēr konkrētie cilvēki izvēlējušies nesadarboties. No vienas puses tās ir neveiksmes, bet no otras puses, tas vēl vairāk dzen uz priekšu un motivē darboties tālāk neskatoties uz vairākiem šķēršliem laika gaitā paši par saviem līdzekļiem jaunieši ir veiksmīgi palaiduši Officialize.it pirmo versiju, kas šobrīd jau ir pieejama visiem un ir pilnīgi bezmaksas. Pēc palaišanas viena no prioritātēm ir atsauksmju lasīšana un analizēšana. Nākotnē plānots ieviest arī “premium” iespējas.

    Officialize.it autori norāda, ka serviss varētu būt noderīgs dažādu jomu frīlanseriem, piemēram, programmētājiem, dizaineriem, tulkiem vai kāzu fotogrāfiem. Tas ļaus atvieglot formalitāšu kārtošanu un vairāk laika veltīt savu pakalpojumu sniegšanai. Nopietnākiem projektiem ar šādu Facebook risinājumu varētu nepietikt un komandai būs jādomā jauni veidi kā servisa lietotāju verifikāciju padarīt nopietnāku. Ir vērts izpētīt, piemēram, Netverify servisu, kurā lietotājiem ir jānobildē personu apliecinošs dokuments. Šo servisu izmanto arī populārais mājokļu izīrēšanas serviss Airbnb.

    Jebkurā gadījumā Officialize.it ideja ir laba un projekta jautājumu un atbilžu sadaļā ir rakstīts plašāk par šādu līgumu juridisko spēku. Es domāju, ka kādā projektā to pats labprāt patestētu. Ko tu domā par šo servisu un vai būtu gatavs ko tādu izmēģināt?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.03.2014 12:46

    Mani divi centi – ja ieviestu iespēju izmantot internetbankas datus, līdzīgi kā manabalss.lv tad jau proess kļūst interesants.
    Latvijā pat mutiska vienošanās ir ar līguma spēku, pie nosacījuma, ka vienošanos var pierādīt. Šis ir labs pierādījums.
    Protams, miljonus vērtus darījumus par pēcmaksu šādi slēgt labāk laikam nevajadzētu.

    eN
    27.03.2014 20:23

    Šogad LV veidoti projekti kā no pārpilnības raga birst. Katram gribas nākošo Instagram izveidot :D

    Es Pats
    27.03.2014 23:30

    Centība ir apsveicama lieta, bet neticu, ka šis aizies. Tāpat tas ir tik vien kā mutiska vienošanās, kas ir spēkā līdz brīdim kamēr kāda no pusēm pārdomā. :) Vienīgais pluss šim pasākumam IMHO ir tas, ka tu to mutisko vienošanos uzliec it kā uz “papīra” un tas izslēdz variantu, ka es biju dzirdējis un sapratis tā un šitā. Bet tikai savstarpējās pārrunās. Tas arī viss. Tiesā variantu visticamāk nebūs (nu vienīgi ASV dīvainās tiesas var uztaisīt precedentu, ko pēc tam tur bīdīt), jo paši džeki jau ar raksta, ka nevar pateikt kāds rezultāts būs tiesājoties.
    Bet nu, lai veicas. :) Līdz kaut kādai pieļaujamai zaudējumu robežai šādus līgumus jau var slēgt. :)

    28.03.2014 14:14

    Paldies par komentāriem! @Andis Jurjans J. Paldies par ieteikumu. Internetbanku virzienā jau bijām skatījušies, bet tā kā vairāk orientējamies uz globālu nevis lokālu attīstību, izlēmām, ka orientēsimies uz kaut ko universālāku. Ar jau pieminēto NetVerify uzreiz ir iespējams aptvert lielākas teritorijas. @eN Jā, tā tas ir, bet es domāju, ka tā ir pozitīva tendence, jo cilvēki sāk uzdrīkstēties bīdīt savas idejas. Ir jau skaidrs, ka tas nav viegli un šķēršļu ir / būs daudz, bet jācīnās un ja nepadosimies, tad rezultāti kaut kādā mirklī parādīsies. Kā redzam, tad piemēri jau ir – “Infogr.am” / “Cobook” un vēl virkne, kas jau veiksmīgi darbojas. @Es Pats Kamēr vēl neesam tiesājušies tikmēr par precīzu juridisko spēku ir ļoti grūti spriest, bet kā jau minēji galvenais pluss ir tas, ka viss ir “uzlikts uz papīra” un tam klāt vēl ir Facebook profili, kas mūsdienās ļoti lielā daļā gadījumu atbilst patiesajiem cilvēku datiem. Par to, ka ar Facebook parakstu jāslēdz līgumus līdz pieļaujamai zaudējumu robežai, pilnīgi piekrītu un tam arī tas ir paredzēts, jo 300 eur līgumā diezin vai kāds dosies uz tiesu, jo izdevumi un ieguldītais laiks būs krietni dārgāki nekā iespējamais ieguvums uzvaras gadījumā. Vēlreiz paldies visiem par viedokļiem un paldies Kristapam par… Read more »

    Kārlis
    28.03.2014 16:42

    Ļoti labi! Kā uzņēmuma pārstāvim man gribētos kaut kā izcelt vietas, kur nepieciešams ieguldījums no otras puses, piemēram, kontaktpersonas dati, un nākotnē būtu forši uzreiz integrēt šo savā lapā (tas varētu būt premium)

    Lai izdodas!

    eN
    30.03.2014 11:04

    Ir jau labi, latvietim jāsaprot, ka viņš pasaules līmenī var ne tikai sēnes lasīt Īrijā :)

    31.03.2014 21:32


    Paldies par ieteikumiem un droši raksti uz info@officialize.it , skatīsimies vai un kā varam sadarboties.

    @eN
    Pilnīgi piekrītu un ir jau daudzi pionieri, kas spēruši lielus soļus šajā virzienā.

    Reklāma