Web Analytics
More
    Reklāma

    Parakstīts sapratnes memorands starp Ekonomikas ministriju, Taxify un Uber

    Jaunākie raksti

    Ekonomikas ministrijā šodien parakstīts sapratnes memorands starp Ministru prezidenta biedru, ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu un kopbraukšanas nozares uzņēmumu pārstāvjiem – uzņēmuma “Uber” Baltijas valstu vadītāju Ennu Metsaru un “Taxify” reģionālo vadītāju Latvijā Juri Krūmiņu.

    Puses atzīst, ka sapratnes memorands iezīmē jaunu līmeni jau uzsāktajā pušu dialogā par augošo globālo pieprasījumu pēc dalīšanās ekonomikas platformām un kopbraukšanas pakalpojumu sniedzējiem un to vietu Latvijas ekonomikā. Parakstītais memorands kalpos par stabilu pamatu pušu konstruktīvā dialogā par kopbraukšanas nozares pārstāvju iekļaušanu Latvijas transporta pakalpojumu tirgus piedāvājumā un to darbības tiesisko regulējumu.

    Reklāma

    Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: “Jāsaprot, ka dalīšanās ekonomika ir augoša ekonomiskās aktivitātes tendence visā pasaulē un arī Latvija nav izņēmums. Veidojas globāls pieprasījums pēc kopbraukšanas pakalpojumiem. Latvijā šobrīd esam laikā, kad veidojas jauna – kopbraukšanas pakalpojuma – nozare, kas pēc būtības ir inovatīvs uzņēmējdarbības veids. Lai tā efektīvi un legāli iekļautos Latvijas ekonomikā, jāaktualizē dialogs par tās konsekventu integrāciju esošajā tautsaimniecības modelī. Kopbraukšanas pakalpojuma sniegšana ir veids, kā ikviens sabiedrības loceklis var kļūt par daļu no valsts ekonomikas un iesaistīties uzņēmējdarbībā.”

    “Uber” Baltijas valstu vadītājs Enns Metsars: “Mēs vienmēr meklējam iespējas uzsākt partnerību ar politikas veidotājiem visā Eiropā. Parakstītais sapratnes memorands ar Ekonomikas ministriju ir svarīgs solis augošā pieprasījuma pēc digitālās ekonomikas atbalstam Latvijā. Dalīšanās platformām, tādām kā Uber, piemīt potenciāls jaunu ekonomikas iespēju veidošanā, un tās pozitīvi ietekmē cilvēku pārvietošanās iespējas pilsētā. Esam gandarīti izveidot partnerību ar jaunu moderni domājošu valsts iestādi Baltijā.”

    “Taxify” reģionālais vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš: “Pasažieru pārvadājumu nozarē modernās tehnoloģijas sniedz ļoti daudz iespēju, kādas līdz šim nebija pieejamas. Tās ļauj būtiski uzlabot pakalpojuma kvalitāti, līdz minimumam novērš krāpšanās iespējas, dod iespēju sekot līdzi maksājumiem. Taxify ļoti atzinīgi novērtē Ekonomikas ministrijas izrādīto izpratni par ieguvumiem, ko valsts ekonomikai var sniegt dalīšanās ekonomika un kopbraukšana. Ticam, ka mazām valstīm kā Latvija un Igaunija ir īpaši būtiski atbalstīt inovācijas, strādājot kopā un mācoties vienai no otras, jo tas ļauj mums būt konkurētspējīgākiem uz pasaules fona. Darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai dalītos pieredzē un palīdzētu izstrādāt likumdošanas sistēmu, kas nestu labumu visiem.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arturs
    29.06.2016 23:07

    Uber GO!
    Jeb arī jau ir ?

    29.06.2016 23:21
    Reply to  Arturs

    Latvijā vēl nav.

    Arturs
    29.06.2016 23:24

    Gaidam :)

    29.06.2016 23:36
    Reply to  Arturs

    Kopbraukšanas pakalpojumu sniedzēja “Uber” ienākšanu Latvijā patlaban ir grūti prognozēt: http://www.irlv.lv/2016/6/29/uber-ienaksanu-latvijas-tirgu-gruti-prognozet

    Reklāma