Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla uzlabo Model S bāzes versiju un pieņem darbā F1 speciālistu

    Jaunākie raksti

    Tesla nesen prezentējuši jaunu Model S bāzes versiju – 70D, kas ir uzlabots Model S 60 un radīts, lai aizstātu savu priekšgājēju. Atšķirībā no Model S 60, 70D ir aprīkota ar pilnpiedziņu un līdz ar to arī ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā maksimālā jauda pārsniedz 500 Zs (paša auto jauda gan nav aprēķināma kā abu motoru jaudu summa), līdzšinējo 380 zirgspēku vietā.

    Paātrināties līdz 100 kilometriem stundā nu ir iespējams par gandrīz sekundi ātrāk – 5.4 sekundēs iepriekšējo 6.2 vietā. Tāpat ir pieaudzis arī maksimālais ātrums, kas tagad sasniedz 225 kilometrus stundā. Pamataprīkojumu jaunajai bāzes versijai papildina Supercharger ātrās uzlādes ierīce, diožu lukturi, adaptīvā kruīzkontrole un citi patīkami sīkumi. Līdz ar jauno Model S 70D, klientiem tiek piedāvātas jaunas krāsu variācijas – Warm Silver, Obsidian Black un Ocean Blue.

    Reklāma

    Protams, šo uzlabojumu dēļ nedaudz ir pieaugusi arī Model S bāzes versijas cena – Amerikā to būs iespējams iegādāties sākot no 76 150  ASV dolāriem, kas ir par aptuveni pieciem tūkstošiem dolāru vairāk nekā priekšgājēja bāzes cena, ko varēja iegādāties par 71 050 ASV dolāriem.

    Otrs paziņojums ir saistīts ar Tesla modeļu akumulatoru nomaiņu. Tesla jau piedāvā Model S īpašniekiem uzlādes vietā vienkārši nomainīt automašīnas akumulatorus pret citiem, jau uzlādētiem, turklāt to paveicot mazāk kā trīs minūšu laikā.

    Taču, acīmredzot, tas vēl nav pietiekami labs rādītājs, tāpēc  palīgā ticis pieaicināts F1 pitstopu speciālists ar vairāk kā divdesmit gadu pieredzi autosportā. Kenijs Handkammers ir bijušais Red Bull F1 komandas galvenais mehāniķis, un viņa vadībā 2013.gadā tika uzstādīts rekords par pasaules ātrāko pitstopu, kas ilga vien 1.9 sekundes.

    Pagaidām gan nav pieejama nekāda oficiāla informācija par to, ko Tesla ir iecerējuši radīt ar K. Handkammera palīdzību, tādēļ ar nepacietību gaidām turpmāko informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kriistaaps
    12.04.2015 19:55

    Viena tesla ar igauņu nummuriem regulāri pie Mola lādējas…. laikam pieder kādam biznesmenim kuram tur ir veikals…

    Mārtiņš Vācietis
    13.04.2015 08:58
    Reply to  kriistaaps

    Igauņiem labāks atbalsts elektro auto iegādei, nekā mūsu valstī!

    Reklāma