Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Lab izsludina atbalsta programmu startup projektiem kiberdrošības jomā

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Lab informē, ka uzņēmums aizsācis jaunu starptautisko programmu Security Startup Challenge, kuras mērķis ir atklāt un atbalstīt inovatīvus projektus informācijas drošības jomā. Par iniciatīvas partneriem ir kļuvuši riska kapitāla fondi Mangrove Capital Partners un ABRT Venture Fund. Uzsācējuzņēmumu projektu atbalsta programma ietver IT uzņēmēju iesācēju darbaudzināšanu, apmācību un finansiālu atbalstu. Savās zināšanās un pieredzē ar talantīgiem izstrādātājiem dalīsies gan uzņēmējdarbības jautājumu eksperti, gan kiberdrošības jomas speciālisti.

    Dalībai Security Startup Challenge var reģistrēties vietnē www.SSC2015.org līdz 2015. gada 28. aprīlim. Īpaša komiteja izvēlēsies 40 autorus, kas būs piedāvājuši perspektīvākās un novatoriskākās idejas finanšu, mobilo un mākoņa tehnoloģiju, veselības aprūpes un lietiskā interneta jomā. Sadalījušies komandās, dalībnieki trīs mēnešus strādās pie saviem projektiem, kā arī izies apmācību izglītojošā kursa ietvaros, kurā ir iekļauta komandu attālināta sadarbība un piedalīšanās divās mācībās Luksemburgā.

    Reklāma

    Programmas beigās visdaudzsološāko projektu izstrādātāji ar tiem iepazīstinās konferencē Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā šā gada augustā. Šeit pat žūrija izvēlēsies trīs visperspektīvākos uzsācējuzņēmumus, kas saņems finansiālu un konsultāciju atbalstu projekta reālās palaišanas laikā pēc Security Startup Challenge noslēguma. Balvu fonds ir 80 tūkstoši ASV dolāru.

    Turklāt programmas ietvaros notiks izglītojoši divu dienu semināri, kurus varēs apmeklēt visi interesenti. Izstrādātāji un IT uzņēmēji iesācēji no visām pasaules malām varēs piedalīties jebkurā pasākumā, kas notiks Jeruzalemē, Berlīnē, Sanfrancisko, Singapūrā un Maskavā.

    «Draudu līmenis un apjoms kibertelpā pieaug, tāpēc mums ir vajadzīgas jaunas idejas un pieejas, lai panāktu drošību šajā jomā,» uzskata Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis. «Šī ir perspektīva nozare, un uzsācējuzņēmumi bieži saņem atbalstu un investīcijas no riska kapitāla fondiem. Šodien jaunajiem uzņēmējiem ir lieliskas izredzes izveidot sekmīgu uzņēmumu šajā nozarē. Es labi atceros, kā mūsu uzņēmums bija pavisam mazs, tas bija ļoti interesants laiks! Un tā ir brīnišķīga sajūta — cīnīties ar «sliktajiem puišiem», tādējādi veidojot savu uzņēmumu.»

    «Vispasaules tendences, jo īpaši mobilo tehnoloģiju, lietiskā interneta un robotikas attīstība, prasa principiāli jaunu pieeju kiberdrošības garantēšanai,» norāda Mangrove Capital Partners partneris Dāvids Varokjē (David Waroquier). «Bankas, medicīnas iestādes un sakaru uzņēmumi arī tiecas pārveidot savus datus ciparu formātā, un tas viņus pakļauj jauniem riskiem, kas ir saistīti ar informācijas noplūdi. Draudu skaits nepārtraukti aug, tāpēc gandrīz noteikti mēs novērosim arvien vairāk uzsācējuzņēmumu inovāciju visā pasaulē.»

    «Gan lietotāji, gan uzņēmumi būs tikai ieguvēji no jauninājumiem informācijas drošības jomā,» saka ABRT Venture Fund investīciju direktors Andrejs Geršfelds. «Mēs esam pārliecināti, ka sadarbība ar atzītiem ekspertiem informācijas aizsardzības jomā, kas ilggadējā darbā šajā nozarē ir uzkrājuši plašu pieredzi un zināšanas, palīdzēs talantīgiem uzņēmējiem sasniegt augstus mērķus un padarīt IT infrastruktūru drošāku. Mēs ar prieku pievienojamies Kaspersky Lab iniciatīvai un kopīgi veidojam platformu jauno profesionāļu un nozares guru sadarbībai.»

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma