Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, Google gatavo “Apple AirTag” izsekotājpiekariņa konkurentu

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās patiesi unikāls vairs nav teju neviens tehnoloģiju ražotājs un ja tas redz, ka konkurentiem ir izdevies veiksmīgs produkts, steidz to atkārtot. Piemēram, amerikāņu uzņēmums Tile izsekošanas piekariņus ražo jau vismaz 10 gadus un tikai pēdējos gados šai ballītei sāk pievienoties arī Apple un Samsung.

    Android eksperts Mishaal Rahman, kas pētīja Google Fast Pair tehnoloģijas programmkodu, ir pamanījis norādes uz to, ka Google potenciāli varētu piedāvāt līdzīgu izsekošanas piekariņa produktu. Tas, līdzīgi kā AirTag, darbosies kopējā ierīču tīklā un to spēs pamanīt dažādas Android ierīces. Cits Android izstrādātājs Kuba Wojciechowski ir noskaidrojis, ka šī produkta koda nosaukums ir “grogu”, “groguaudio” vai “GR10”. Viņš norāda, ka šī ierīce atbalstīs Bluetooth Low Energy un Ultra-wideband tehnoloģijas sakariem un ierīcē būs ierīkots arī mazs skaļrunis. Paredzams, ka šis piekariņš tiks ražots arī dažādās krāsās. Ar interesi varēsim pavērot, kā Google veiksies ar privātuma un drošības jautājumu ievērošanu šādam produktam, jo atceros, ka Apple par savu AirTag piekariņu šajā ziņā saņēma daudz pārmetumus.

    Reklāma

    Šobrīd gan nekas vairāk nav skaidrs. Paredzams, ka Google I/O izstrādāju konference norisināsies maijā un tā ir laba iespēja izziņot šo jauno produktu kopā ar Pixel 8 viedtālruni.

    Man pašam saimniecībā ir Apple AirTag piekariņš un kaut kad nesen tas pirmo reizi uzprasīja nomainīt bateriju. Tā kā savas mantas nemēdzu zaudēt, tad vēl nav nācies praktiski notestēt šī piekariņa darbību. Bet kaut kādu miera sajūtu tas tomēr spēj radīt. Kāda ir tava pieredze ar AirTag vai līdzīgiem mantu izsekošanas piekariņiem?

    Apple AirTag apskats – ko tad spēj mazais “izsekotājs”?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma